Dagsarkiv: 11 september 2019

Två gånger radio och AFU-besök


Det blev en kort natt mellan 02 och strax före 07 eftersom jag skulle vara på plats i studio 45 i Radiohuset vid 08.30 på morgonen. Och man vet aldrig hur lång tid det tar att köra dit. Så efter att ha packat bilen med böcker (”Verklighetens Arkiv X”) som skulle till AFU och några pärmar som Johan på rapportcentralen ville låna körde jag genom stan och kom fram i god tid.

Studion ligger i hallen före vakten så det är bara att slå en kod och så är man inne för att prata på länk med vilken lokalradiostation som helst. Och 08.40 var det Radio Skaraborgs Christopher Johansson som skulle intervjua mig om min nya bok.

Det blev ett bra samtal även om han råkade kalla mig ordförande i UFO-Sverige, vilket ju var några år sedan, men det funkar helt enkelt inte att hålla på och rätta i direktsändning, det får man ta efteråt.

I vilket fall var det roligt att få möjligheten att berätta om boken för lyssnare i min gamla hembygd. Tror vi pratade i tolv minuter eller så innan intervjun var slut och jag snabbt gav mig ut från studion för att hinna köra till nästa intervju i Norrköping.

Men jag hann bara gå några meter då en annan gammal radiovän dök upp, Antonio de la Cruz, som numera gör ”Människor och tro”. Ett bra program med en bred anslagsyta på tro. Antonio berättade att en annan ufointresserade som jag känner väl, Erik W. Östling, ska vara med i hans program lite längre fram i oktober och nu undrade han om också jag ville vara med. Och det kan jag absolut tänka mig bara jag är ledig när det ska spelas in.

Sedan var det bara att ta bilen och köra genom det lätta regnet mot Norrköping och Radio Östergötland där Jessica Gredin skulle intervjua mig. Kom fram med tjugo minuters marginal (efter att ha ätit min på Radiohuset inköpta frukostmacka i bilen på vägen ned) så jag satte mig i en soffa och skötte lite mejl på telefonen.

Det blev ett samtal rätt mycket på uppstuds men också väldigt trevligt och som så ofta när jag sitter i en studio och det är låtar emellan pratet så bubblade vi på också när lyssnarna inte kunde höra oss. Tror vi höll på 40 minuter men då var det nyheter och musik också. Ni kan se oss båda på bilden här ovan.

Det blev ett riktigt trevligt samtal och vi hann också prata om stormningen av Area 51 och om UFO-Sveriges 50-årsjubileum som hålls i Norrköping nästa år och som då innebär att AFU öppnar sina dörrar under någon dag eller två.

Efter att ha blivit fotograferad på baksidan av huset körde jag till AFU och träffade Anders, Johan och Leif plus Peter som också satt där och jobbade. Mitt mål med besöket var att lämna nästan 100 signerade böcker som ska skickas ut till de som har beställt boken och ytterligare ett gäng för framtida beställningar. Men jag hade också en annan uppgift och det var att gå igenom 19 lådor med böcker från England, som jag själv sett till att de kommit till arkivet, för att sortera dem.

Hann också gå till Pizzeria Ljura några kvarter bort för att äta lunch med Anders. Det blev en Pompi och en del prat. Fick ett sms från Solskiftesskolan som ville ha dit mig igen för att prata konspirationsteorier. Och det gör jag ju gärna, bara vi kan enas om ett datum.

När jag väl var klar på arkivet hade jag ett stopp kvar innan jag tog mig hem och det var i Södertälje. Som vanligt hann jag avverka ett antal telefonsamtal (tack, handsfreen!) på vägen ned och tillbaka. I Södertälje skulle jag träffa dottern till den person som Henry Kjellson kallar ”Jarl” i en av sina böcker och som påstods ha filmat när tibetanska munkar fått stenar att levitera.

Den historien har inte gått att verifiera men skam den som ger sig. Jag intervjuade ”Jarls” fru några år innan hon gick bort 2010 och nu pratade jag igenom det hela med en av döttrarna som ska fortsätta leta efter filmen, om den nu finns. I vilket fall åt vi var sitt wienerbröd och drack te och hade en trevlig timme.

Lite skraj för att jag skulle ha fått parkeringsböter vandrade jag tillbaka till bilen som stod lite för nära en korsning men jag hade klarat mig vilket var skönt. Innan jag hann lämna platsen fick jag ett sms från Björn på jobbet som tipsade om en dam som ville skänka tio lådor böcker till den förste som ringde. Så jag ringde. Vi kommer att höras vid mer i morgon men böckerna är i alla fall mina.

När jag äntligen kom hem var klockan efter 19 och Anneli hade fixat potatis medan jag smörstekte gös som smakade utmärkt. Markus hann ansluta och det var trevligt att äta tillsammans och ta en oktoberfestöl.

Medan kvällen var ung sorterade jag alla de lådor med böcker som jag sorterat ut i min lilla AFU-insats i eftermiddags. Det blev en liten hög som ska tillbaka till arkivet, några få som jag tar själv och många som kommer att säljas.

Sedan Anneli lagt sig fortsatte jag med att läsa igenom en artikel som en reporter på Nära skrivit om mig och boken. Den var riktigt bra! Petade lite, lite och skickade sedan tillbaka den till journalisten. Bilderna får hon i morgon.

Klockan 01.30 var dagen slut.

På vägen ut från studio 45 träffade jag Antonio de la Cruz.

På plats i studio 45 i Radiohuset.

I Södertälje träffade jag Benedicte.

 335 total views