Dagsarkiv: 11 november 2019

Engelsk artikel och nya medieförfrågningar


Började dagen med att skriva klart artikeln om AFU för Malcolm Robinsons tidskrift Enigmas som han ville ha. Skickade med en bunt bilder med bildtexter också. Lustigt nog höll Anders Liljegren på arkivet på att sortera just Enigmas i dag när jag pratade med honom. Det tog någon timma på förmiddagen.

Ensam hemma i dag eftersom Markus gav sig av till skolan och Anneli var på jobbet redan innan jag vaknat.

Fick flera mejl om medieframträdanden under dagen. Kul. Det rasslar på bra nu och jag tror aldrig att jag fått så många möjligheter att prata om AFU och UFO-Sverige i olika medier på så kort tid. Ufoämnet är hett och tas på stort allvar av redaktionerna runt om i landet.

Det mesta är olika former av radioevent med många lyssnare. Men under den vecka när vi fick ett ton böcker och dokument till AFU blev det sammanlagt sex olika tv-inslag i SVT och TV4. Allt detta ett tecken på att vi gör mycket rätt.

Pratade med Anders på arkivet om när vi kan börja titta på en ny lokal för AFU på plats i Norrköping. Och jag pratade med Tobias som nu har tagit fram en brev- och kuvertlogga för AFU. Tobias har skickat några versioner de senaste dagarna men nu känns det som vi har hittat rätt.

Annars var det jobbdags i dag igen. Gick på fyradagsskiftet.

Kvällen blev lugn med ett avbrott för en ny skjutning i Malmö. Den här gången skottskadades en tonårspojke. För bedrövligt. Jag pratade med ett antal öronvittnen och skrev nyheten tillsammans med Mia.

Mat på Lilla Asien. Regn och blåst på vägen dit.

Det blev en hel del annat ufologiskt i dag också, mest mejlande med folk. Bland annat med Isaac som är AFU:s hjälp i London. Isaac är duktig på att lösa copyrightfrågor vilket är nödvändigt för att vi ska kunna offentliggöra en del material, inte minst de tidskrifter som vi skannar. För vi skannar allt vi kan men kan bara tillgängliggöra sådant som vi har okej från de som ägt publiceringsrätten.

Det känns verkligen att vi gör en enorm nytta, även om inte alla känner till oss. I dag fick jag förklara för några på Facebook vad AFU egentligen är eftersom de först nu hade insett vidden av det vi gör.

Det är bara att inse att vi inte är så kända här i Sverige vilket delvis beror på att vår publik är internationell och att webbplatsen är engelskspråkig.

När jag kom hem tog jag en macka, tog ner lite tvätt och sorterade lite papper.

Bilden ovan visar Markus som tätar en läckande del av ett rör under diskbänken.

 256 total views