Dagsarkiv: 14 november 2019

Två tidningar hör av sig

I dag har hjälpt två tidningar med information. Först TTELA i Vänersborg som jobbar på en ufoartikel och ville ha såväl kommentarer som en film. Filmen togs den 23 augusti 1997 och visar två lysande föremål som rör sig över himlen samtidigt som ett flygplan passerar. Men reportern ville också ha min åsikt om en annan film som tagits den 10 november av en webbkamera i Vänersborg och jag kände mig rätt säker på att det var en droppe vatten eller snö som blåste över linsen.

Jag kontaktade också mannen som tagit filmen från 1997 och fick hans godkännande att lämna ut den till tidningen. Det andra samtalet kom från Östersunds-Posten som sett UFO-Sverige publicering av den bild jag skrev om i bloggen och på Facebook igår. Också där fick jag kontakta fotografen som gav sitt godkännande för publicering.

Framåt kvällen fick jag möjlighet att intervjua fotografen. Och efter ett långt samtal med henne blir jag inte klok på vad hon egentligen såg. För först såg hon det lysande föremålet i kamerans sökare en bra stund, minst 10 sekunder det är hon säker på, sedan tittade hon på det med blotta ögat också. Även det 10 till 15 sekunder innan det försvann.

Inte en typisk leonid eftersom den heller inte rörde sig särskilt lång sträcka över himlen.

Jag måste också nämna det positiva beskedet att tre vänner på redaktionen i dag har fått fast anställning: Malena Johansson, Viviana Canoilas och Adam Svensson. Så roligt att dessa fantastiskt duktiga medarbetare nu får en fast punkt i tillvaron. Samtliga är redan en tillgång för DN och kommer att fortsätta vara det under lång tid framåt.

I dag kom jag och Björn inte iväg till Rosa Drömmar, där vi hade förbeställt ärtsoppa och pannkakor, förrän sent eftersom det inträffade ännu en tragisk skolskjutning i USA som jag blev sittande och bevakade. När allt var över hade skytten, en kille som fyllde 16 år i dag, dödat två av sina skolkamrater och skadat tre innan han sköt sig själv i huvudet och skadade sig svårt.

Så fruktansvärt tragiskt att detta aldrig verkar ha en ände i USA.

När vi väl kom iväg hängde Måns från Namn och Nytt på och vi fick till och med skjuts till Rosa i hans bil. Och tillbaka efter att ha ätit en utmärkt ärtsoppa med pannkakor-middag. Kul att Måns hängde på, det tillhör inte vanligheterna.

Sista dagen på skiftet är det så efter att ha städat skrivbordet var det bara att taxi hem. Jobbade en stund med att sortera in digitalt material på servern innan det blev sängen.

 229 total views