Dagsarkiv: 18 november 2019

Blixtinsats och UFO-Aktuellt tar form


I dag har jag jobbat på med nästa nummer av UFO-Aktuellt i rätt många timmar och resultatet är att 13 sidor nu är klara. För att hinna med prioriterar jag de artiklar som jag redan har fått in och dem jag själv hunnit göra klart. Flera skribenter har ännu inte skickat sina bidrag men jag hoppas få dem så snart det går.

Under Rapportcentralen noterar-vinjetten kommer ni att kunna läsa om två intressanta observationer av triangelformade föremål som RPC jobbar med just nu men ännu inte gått i mål med. Det ska bli intressant att se om dessa kan få sin förklaring eller om de kommer att förbli oidentifierade.

Det blir givetvis en massa annat i nummer 4 också, ett nummer som avslutar utgivningsåret för att ta oss in till årgång 41 när 2020 rullar in.

Annars började dagen med en blixtinsats då ”Ufopdden i P3” inte sände Operation Dacapo, som jag och Tobias hade förberett, utan istället Hälleforsfallet. Som vi trodde skulle komma längre fram. Så jag plockade fram tig Aggestads gamla artikel från UFO-Aktuellt och skrev in mina intervjuer med två av poliserna, korrigerade och fixade till det hela, ordnade några bilder och skickade sedan allt till Tobias som för tillfället är i Luxemburg på kurs.

Detta hindrade honom inte från att ta hand om allt material och lägga ut det på ufo.se inom några timmar. Så kan det bli ibland. Ingen optimal start eftersom det åt tid från UFO-Aktuellt. Ni kan se tecknaren Deszö Sternockys illustration av fallet här ovan. Men så tydligt såg aldrig någon föremålet. Det var kolmörkt och några konturerna gick inte att urskilja.

Under dagen har jag också hjälpt en svensk dokumentärfilmare som hört av sig med lite statistik. Han håller på att planera en dokumentär med ufotema men är helt i början av detta arbete. UFO-Sverige lär nog få ge honom ytterligare en hjälpande hand vad det lider.

Har också varit i kontakt med flera amerikanska ufologer plus en brittisk som alla hört av sig om frågor som rör AFU. En av dem, Scott i Ohio, trodde jag hade släppt kontakten med mig eftersom det varit tyst på mejlen i månader. Men i går ville han bli vän på Facebook och i dag har vi haft långa utbyten på Messenger. Att det varit tyst berodde på datorkrasch och en massa annat elände.

Fick också telefon från den kvinna i Småland som ville skänka sin pappas ufomaterial till oss nu när han gått bort. Så vi har gjort upp om hur det ska skickas och hur jag ska betala för transporten. Snällt att tänka på AFU!

Hjälpte Michael Hudson i Bufora med bilder och text som han bett om. Så nu blir det en artikel om AFU i Buforas tidskrift också. Plus att Malcolm Robinson tackade för en annan, liknande, text som han ska publicera i Outer Limits Magazine.

Var iväg och klippte mig och det blev verkligen kort! Men lika bra. Jag hade väntat alldeles för länge med att gå så frisörskan tyckte nog att jag borde få en ordentlig rensning.

På vägen därifrån sammanstrålade jag med Anneli och så fick hon ”övningsköra” en sväng igen sedan vi tankat. För därefter skulle vi till återvinningen för att lämna in lite miljöfarligt avfall.

Pratade också med Stefan Svensson som är i London men på väg hem. Ska hämta ett stativ som han lånar ut plus ett objektiv i Mariestad i morgon. Behövs om jag och Markus ska plåta av spökflygardokumenten på Krigsarkivet.

Kvällens huvudnummer var annars att se Sverige vinna över Färöarna med 3-0. Not. Matchen var verkligen frustrerande dålig där i princip hela det svenska laget var utbytt från matchen mot Rumänien. Massor av unga spelare som inte förmådde visa att de ska vara med i EM. Ändå blev det alltså tre mål.

Efter att ha fixat med tvätten blev det lite mer jobb med UFO-Aktuellt. I säng före 01 i alla fall.

Men innan jag släckte fick jag förklara för en Messengervän att Ufopoddens version av Hälleforsfallet inte var riktigt rätt. Jag vet inte hur många gånger jag har haft behövt klargöra sådant för folk som tror att det rör sig om fakta. Lika illa som Arkiv X var på 90-talet nästan.

 214 total views