Dagsarkiv: 30 november 2019

Vacker isformation


Bilden här ovan togs av min vän Linda Thörnberg på en grusgång där hon bor utanför Vetlanda. Och visst är den helt fantastisk! Det som syns är hur små ispelare har vuxit upp ur gruset och på sin väg uppåt lyft med sig ett antal småstenar som sedan blivit hängande i toppen av dem.

Jag älskar naturfenomen, det vet alla som har läst mina böcker i ämnet, och särskilt fenomen kopplade till vintern som så ofta blir fullständigt häpnadsväckande. Som denna!

Innan jag tog mig till jobbet hängde jag och Anneli upp den fina Stina Wirsén-tavlan som jag fick på DN-lunchen i fredags. Sedan blev det mat då vi stuvade makaroner och stekte falukorv.

Nu trodde man ju att arbetsdagen skulle bli lugnare än i går, men så blev det inte. Under de första fyra timmarna hade jag hunnit skriva om Londondåden för papper och nät, lajva EM-kvallottningen i fotboll, rapportera om en flygolycka (som kan visa sig vara ett försök till mord då planet störtade på en adress där mannen själv bodde) och om en bilist som körde rakt genom väggen till en idrottshall där det pågick en SM-match för 14-åringar i handboll.

Fick snabbt tag på ledaren till det lag som var på planen just då och kunde intervjua henne.

Det blev en sen matpaus på La Barca. Men välförtjänt, tror jag.

Ringde också och grattade Berit i Bispberg som fyllde år härom dagen. Bättre sent än aldrig. Berit mådde bra och det var kul att prata en stund – även om det blev kort eftersom hon höll på och hängde julgardiner.

När det gäller min stalker så kollade en vän till mig upp hans hittepå-förening. Och upptäckte att föreningen, som han påstår sig vara ordförande i och som har en egen hemsida, inte finns registrerad. En ren bluff alltså. Det finns inga spår efter den i Malmös kommunala uppgifter och inte någon annanstans heller.

Kvällen slutade lite lugnare men jag kom i alla fall inte iväg från DN förrän efter 01.

Hemma tog jag tag i lite epost och så kunde jag konstatera att min insamling till skanning av spökflygarmaterialet gått mycket bra med över 60 bidragsgivare. Ett stort tack till alla som vill hjälpa oss att få detta unika material skannat.

 359 total views