Dagsarkiv: 03 februari 2020

Bra dag för UFO-Sverige


Det har varit en bra dag, igen, för UFO-Sverige då TT publicerade sin intervju med Johan Gustavsson och statistiken som han har sammanställt över 2019 års rapporter till UFO-Sverige. Vi har ju publicerat den här statistiken några år nu och det är inte alltid den har fått spridning men när den får det så blir det riktigt bra.

Ni kan läsa den artikeln här (på en låst DN-sida).

Eller här på en öppen.

Dessutom har jag skrivit en artikel om att de amerikanska myndigheterna nu har gett upp i drönarjakten. Man har inte hittat några belägg för att de föremål som setts över Colorado och Nebraska var drönare utan en rad andra föremål. Fast fyra observationer har inte fått sin förklaring.

Den artikeln kan ni läsa här.

Jag passade också på att skriva en blogg om att ”drönare” nu har blivit det nya ”ufo”. Alltså att piloter som numera rapporterar okända föremål gärna tar till drönarbegreppet istället för ufo numera trots att man alltså inte vet vad man har sett.

Den bloggen kan ni läsa här.

Så har jobbdagen sett ut. Bland annat. Som vanligt en massa annat att skriva om också som ett flygplan som fick problem med ett hjul efter att ha lyft från den internationella flygplatsen utanför Madrid. Allt gick bra och vi kunde följa planets cirklande under flera timmar till dess att Flightradar24 packade ihop av överbelastning.

Matrasten blev sen på grund av planet och jag gick till La Barca och åt en pizza för att göra det enkel. Och då fick jag klart för mig att jag faktiskt kan göra samma sak här som jag och Björn gör på Rosa, nämligen att kolla om det finns kvar något från dagens lunch. Herregud, varför har jag inte frågat det tidigare?

Pratade också med en viktig person på DN om ett ännu så länge hemligt projekt som jag själv inte är inblandat i och fick grönt ljus att det kan vara något för tidningen att publicera. Vi får väl se. Jag tror att det kan bli bra läsning.

Fick också okej av redaktionschefen att använda en del rörligt material som jag varit med om att producera i samband med UFO-Sveriges 50-årsutställning i Norrköping. Vilket var bra.

Och så har jag fortsatt läsa Johan Theorins ”Skumtimmen” på bussen och tunnelbanan som fortsätter hålla mig nyfiken på hur det ska sluta. Bra bok helt enkelt! Så när jag kom hem satte jag mig och läste till 02.30 med två rostade mackor med räkor med majonnäs. Bra slut på dagen.

Bilden ovan är en typisk bild av vintern i Stockholm. Tog den utanför huset vid 01.30. En isfläck. Mer är det inte.

 298 total views