Dagsarkiv: 10 september 2020

Föredrag i Linköping

RT36 med extra gäst.

I dag åkte jag till AFU två gånger och höll föredrag för RT36 i Linköping, en av många trevliga och nyfikna Round Table-grupper runt om i landet. Ni kan se nästan hela gänget minus fotografen och en eftersläntrare som inte hann i tid på bilden här ovan.

Men jag började hemma med att finslipa föredraget som blev en omgjord variant på ett äldre jag hållit. Jag gör alltid om mina föredrag för att passa just den grupp jag ska prata inför och för att vara aktuella med ny information.

Efter att ha ätit ett par skogaholmslimpor med rödbetor (en favorit) stack jag vid 11.30 och det blev en solig och behaglig resa ner. Stannade till på Max i kungarondellen i Norrköping och plockade med mig några burgare som jag åt på arkivet där jag träffade Anders och Peter M och sedan också Leif. Med mig hade jag några kassar material från Nils-Olof Jacobsons dödsbo och en del annat.

Jag och Anders på AFU.

Nu hann jag inte stanna särskilt länge eftersom Johan G ringde från Linköping och undrade om jag kunde hämta ett par pärmar med humanoidobservationer som var mina. Eftersom jag hade lite snålt om tid åkte jag så snart jag kunde, plockade upp Johan på stan och körde hem honom så att han kunde springa upp och hämta pärmarna.

Sören Andersson.

Det tid jag ville passa var hos Sören Andersson i andra änden av stan. Sören hade samlat hop ytterligare böcker som han nu ville skänka till AFU, efter att ha tömt ett antal bokhyllor blev det 15 fulla kassar.

Sören har ju donerat böcker förut, då mest inom ufoområdet, och den här gången var det istället parapsykologi, ockultism och teosofi som övervägde. En väldigt fin donation som kommer att ge arkivet en rad nya titlar som vi tidigare saknat i vårt bibliotek.

När jag hade pratat färdigt i kväll tog jag vägen förbi arkivet för att lasta av de 15 kassarna, sortera och sålla och göra det lite lättare för Anders som ska ta hand om allt senare. Men det var väldigt mycket bra böcker vi fick från Sören, tycker jag.

Föredraget var fem våningar upp i ett företag i centrala Linköping. Flott och fint. Men framför allt ett gäng nyfikna RT-killar som bjöd på öl (alkoholfritt för mig), chips och lite annat men framför allt trevlig stämning.

Jag körde igång 18 och pratade om ett antal bra svenska ufofall, en hel del om AFU och så om spökraketerna både från 1946 och lite modernare rapporter. Som vanligt när det är en RT-grupp inblandad låter jag publiken ställa frågor under föredragets gång för att få lite fart och dynamik i det. Och det funkade bra också med den här gruppen.

När jag var klar 20.00 blev det frågestund och vi hade kunnat hålla på länge till om det inte hade varit för att gänget skulle ut och äta. Jag tackades med applåder och en flaska mousserande och väldigt mycket positiva ord. det kändes bra.

När jag väl kom tillbaka hem var klockan efter midnatt och i säng var jag inte förrän 01.30.

Fick förresten lånestatistiken för mina böcker från 2019. 6.500 personer lånade några av mina böcker under året och mest av alla lockade sektboken och den första om naturfenomen. Roligt att notera är också att 40 personer lånade Domstensfallet som jag och Anders Liljegren skrev på 80-talet! Visste inte ens att den fanns kvar på biblioteken.

 117 total views,  1 views today