Grattis till Ebbe J som fyller 90!


Ett stort grattis till Malmö Interplanetariska Sällskaps Ebbe Johansson som fyller 90 år i dag! Ebbe har lyckats behålla sitt ufointresse genom livet och det är alltid roligt att sitta ned för ett prat när jag är i Malmö. Men i dag fick det bli ett telefonsamtal till en rätt förkyld Ebbe som firade dagen med att gratta sin syster som fyllde 88!

Det blev ett ganska kort samtal för att spara Ebbes röst och vi kom överens om att höras igen senare den här månaden.

Satt en stund och jobbade med morgondagens föredrag som jag ska hålla för Jordstrålningscentrum klockan 18.45 plus att jag putsade på min lista som jag tänkte prata om när jag ska vara med i Rix FM klockan 16.10, alltså några timmar tidigare.

Efter lunch, som var lite rester, gav mig av till bussen där jag pratade en stund på telefon med Anders Berglund om lördagens styrelsemöte i Norrköping. Det mesta av dagordningen är klar nu och kan skickas ut.

På jobbet gick jag raka vägen till Alexander Mahmoud som skulle plåta mig för väggen med bilder på alla redaktionsmedlemmar. Tror jag var en av de allra sista. Mina arbetstider har ställt till det tidigare.

Ni kan se Alexander ta bilden här ovan på en bild som togs av min DN-kollega Viviana Canoilas.

Stannade en stund och pratade med Martin Jönsson om digitala publiceringar och med Nils Öhman om att göra böcker. Nils har gjort flera egna print on demand-produkter i mycket små upplagor och det var roligt att diskutera detta.

I dag skev BBC om att Sotheby’s säljer bilder från rymdåldern med just temat ”rymden”. Och där återfinns ett antal av den ökände schweizaren Billy Meiers foton. När jag tittade igenom listan över objekt hittade jag sex av Meiers bilder där priserna var obegripligt höga. Och när de till slut gick under klubban senare på kvällen hade någon köpt dem för 13.000 dollar!

Faktum är att bilderna inte ens är förstagenerations kopior. Det syns tydligt att åtminstone en är avfotograferad från en annan pappersbild. Två är dessutom numrerade på ett sätt som jag känner väl igen eftersom Meier sålde sina bilder till massor av folk och det bara var att beställa genom att nämna numret.

Folk verkar ha för mycket pengar. Och de som har det lägger sina slantar på de mest underliga saker.

På jobbet blev det middagsfest på Rosa då jag och Björn fick sällskap av Staffan Kihlström och hans dotter Linnéa, som också är journalist. Dessutom hade vi förbeställt raggmunk från lunchen!

Lugn kväll på jobbet men en hel del amerikansk politik, fyra artiklar närmare bestämt.

Nu är det slut på det här jobbpasset. I morgon blir det ufoprat i Riks FM och sedan föredrag för Jordstrålningscentrum på kvällen.

 364 total views,  1 views today