UFO-Aktuellt till korrektur

Så här ser en del av nästa nummer av UFO-Aktuellt ut.

Sov till strax före 11 eftersom en eländig hosta höll mig vaken med jämna mellanrum under natten. Mellan 02 och 03 gav jag upp, tände lampan och tog fram senaste Don Rosa-boken och läste. Somnade om till slut för att vakna några gånger till. Så kan det vara att ha covid.

När jag kom upp hade Anneli precis löst Melodikrysset tillsammans med sina vänner som finns där på distans. Jag tog en hårdmacka och satte mig vid datorn för att jobba på med UFO-Aktuellt. När jag redigerar och gör layout får jag skriva en del själv för att sidorna ska gå ihop men det råder ingen brist på saker att skriva om så det funkar bra. Men tar sin tid förstås.

Här ovan kan ni se en del av nummer 3:s omslag plus några av de första sidorna inne i tidningen. Och det kommer att bli ett riktigt bra nummer. Ni kan se innehållsförteckningen här nedan. Det blir alltså en lång intervju med en av de amerikanska stridspiloter som mött de okända föremålen i luften och flera sidor om det så kallade Calvinefotografiet som min brittiske kollega Dave Clarke har hittat en kopia av.

Nästa nummer av UFO-Aktuellt.

Vill ni läsa det, det kommer om några veckor, så är det bara att gå in och bli prenumerant. Fyra nummer per år får ni och då blir det också ett stöd till UFO-Sverige. Klicka här så kommer ni till prenumerationssidan på ufo.se.

Under sena eftermiddagen blev jag i alla fall klar med 99 procent av tidningen. Jag väntar bara på en kommentar från Nick Pope som han lovat skicka på måndag. När jag ringde Stefan, som ska läsa korret som vanligt, lovade han att det kunde bli klart under morgondagen. Inte illa!

Annelis goda kvällsmat.

Anneli lagade en god, och lite stark, sås till linguinin och pilgrimsmusslorna i kväll och till den fina middagen drack vi ett glas vin. Sedan tyckte vi båda att vi var värda en paus så vi plockade fram en gammal film, ”Tootsie”, som Anneli ska se som teater senare i höst. Och den var fortfarande kul att se!

Eftersom jag lovat Kate Thorvaldsen att skicka bilder från hennes föredrag i Barcelona så satte jag mig och gjorde i ordning de som jag tycket blev bäst och mejlade iväg tio av dem till henne. Jag har lite annat som jag har lovat att fixa åt folk jag träffat men det får bli senare i veckan.

Pratade en stund med Anders i Norrköping också för att stämma av en del inför mitt zoomsamtal med Dave Clarke på måndag. Dave har frågat om AFU kan vara behjälpligt när det gäller att rädda ett arkiv i England och det kommer vi absolut att kunna vara. Vi får se hur Dave har tänkt sig det hela.

När jag fick en stund över skrev jag recensionen av ”Korsmärkt” (som ingår i den historiska fantasyserien ”Sveablot”) och skickade in till Bibliotekstjänst. Skönt att få det gjort eftersom jag har en hel del annat som också ska skrivas de närmaste dagarna.

Satte mig en stund med mina frimärken också. Bra avkoppling. Vid midnatt åkte tandborsten fram. Hoppas att hostan lämnar mig i natt.

Loading