Kursjobb med Tobias

Anneli jobbar i trädgården.

I dag har jag och Tobias (mest Tobias) fortsatt att arbeta med den övning som vi ska genomföra på fältundersökarkursen den 21–23 oktober. Efter att ha diskuterat upplägget lite mer i detalj i dag gav sig Tobias ut för att fixa lite saker som vi behöver till övningen. Exakt vad får förbli en hemlighet så att deltagarna inte ska få några tips i förväg.

Anneli har jobbat på med att förbereda trädgården för hösten och vintern och jag gav en hjälpande hand på slutet när det skulle klippas några grenar.

Annars har jag mest suttit inne vid datorn och jobbat och pratat i telefon. Jag håller också på och planeraren grabbträff i Mariestad nästa helg då vi blir elva ”grabbar” som ska samlas på Lundstedts café för den (i mitt fall) sedvanliga räkmackan med päronsoda.

Anneli har bokat hotellrum eftersom hon också åker med och vi numera inte har någonstans att bo sedan Raili flyttade till boendet i Ullervad.

På väg till jobbet började jag läsa Stephen Kings ”Mr Mercedes” för att ha något lite lättsammare men samtidigt väldigt välskrivet att vila hjärnan med. Och King gör ju sällan eller aldrig någon besviken så den här boken blir säkert bra den också. När jag åkte hem i natt var det med en av de mest belästa chaufförerna och dessutom en som läst allt som Stephen King har skrivit och han hyllade ”Mr Mercedes” som något av det allra bästa.

Dessutom kunde han berätta att den var en del i entrilogi, vilket jag inte visste, där ”Finders keepers” och ”End of watch” också ingår. Som tur var, eftersom jag nu börjat läsa, var ”Mr Mercedes” den första i serien, något jag alltså inte hade en aning om när jag började läsa den.

Mia tar sig an pizzan.

Att arbetsdagen skulle komma att handla om Ukraina var ju ingen överraskning och kanske inte heller att den slutade med ännu en skjutning i Södertälje. En dödsskjutning skulle det visa sig. Intervjuade en lokalpolischef i Södertälje och eftersom vi inte hade någon bild på henne sedan tidigare fick jag en annan polis att ta en bild av henne som vi kunde ha i min artikel. Dessa två händelser tog en stor del av min arbetskväll men jag fick ett avbrott då jag gick och hämtade pizzor till mig och Mia från Ibolina.

Rätt mycket av dagens jobb blev ett grupparbete vilket gjorde att vi kunde lämna långt och snabbt.

När jag gick till taxin hade klockan blivit strax efter 01. Och hemma läste jag vidare i King-boken, fixade med kursschemat och hängde tvätt. I säng 02.30 efter en macka med mjölk.

Loading