Besök i Ringdansen

Lokalerna gås igenom.

Strax före 08.30 rullade jag mot Nyköping för att hämta Carl-Anton som skulle med på en rundtur i de lokaler i Ringdansen som AFU hoppas kunna flytta till vad det lider. Vi har sett dem förut – åtminstone fjärde våningen i Guldringen där vi hoppas kunna härbärgera våra bibliotek.

Men, nytt var en ordentlig rundtur i Svenska kyrkans lokaler i Ringdansens centrum som vi också har erbjudits och som skulle passa utmärkt som kontor, bokförsäljning, utställning och föredragslokal.

En del av kyrkans lokaler.

Med vid rundvandringen var Hyresbostäder och även tre från Arbetets museum. Museets personal var med för att titta på den yta som vi skulle vilja se som museum/utställning eftersom vi med stor sannolikhet kommer att överta den utställning som i dag pågår på Arbetets museum för att inkorporera den bland de föremål som vi själva vill ställa ut.

Carl-Anton packar pärmar.

Innan jag och Carl-Anton kom så långt gick vi ned under Konsum och hämtade hela bokföringen efter Bokförlaget Parthenon som nu ska bevaras på AFU. Ett stycke svensk ufohistoria.

På plats på AFU.

Tills vidare kommer den att stå i 79:an, AFU:s senaste lokal, där Anders tog emot oss och hjälpte till att få upp pärmarna i hyllorna.

Men mellan 13 och 15 var det Ringdansen som gällde och då hade vi hunnit äta pizza på Chilli dit även Thomas Michanek anslöt.

På plats i centrum.

Vi var alla nöjda med det vi såg och om vi bara får ekonomin att funka kommer de nya lokalerna att blir riktigt bra och ge ett lyft åt AFU. Nu krävs det en hel del arbete för att hitta de pengar vi behöver ha i botten för att våga oss på det här äventyret som är en förutsättning för att AFU ska leva vidare på sikt.

Anders, Thomas och Carl-Anton.

När vi kom tillbaka till AFU hade vi ett kort möte och vi lastade också in ett försvarligt antal kartonger med böcker som inte har direkt med våra ämnen att göra i min bil så att jag ska kunna gå igenom den i lugn och ro här hemma. Tanken är ju att de ska säljas och pengarna användas till AFU:s verksamhet.

Den tyska samlingen.

Jag passade också på att ta en bild på den stora samling böcker och tidskrifter som Christian Czech donerade till oss tidigare i höst. Vi har ännu inte hunnit packa upp dem, delvis beroende på platsbrist. Vilket också är ett tydligt tecken på att vi måste flytta.

Efter ett stopp på Apoteket och Systembolaget, där vi stämt träff med Roger Ersson som skulle hämta ut en Elviswhisky och överlämna en kasse med böcker och annat till mig, körde jag hem Carl-Anton. Vi två gick igenom en del av hans saker som kanske kan gå att sälja till förmån för AFU och så lastade jag in dem i bilen.

Carl-Anton har donerat så mycket genom åren och det är svårt att värdera men utan honom hade såväl AFU som UFO-Sverige haft det betydligt svårare. En eldsjäl!

När jag väl var hemma igen var klockan 1930 och Anneli hade fixat spaghetti med köttfärssås som smakade ljuvligt med några glas iskall mjölk till. Sedan tittade vi på ”Allt för Sverige”-finalen och på Julkalendern – tradition!

Sedan blev det sängen vid 23 efter att ha kånkat ner alla kartongerna i källaren.

Loading