månadsarkiv: juli 2019

Jobbar på Mufon HQ hela dagen


Vaknade vid 07 men tog det ganska lugnt i starten, chattade med Anneli innan jag duschade och tog bilen till Mufons kontor igen. I dag var Jan inte här och när jag fick ett mejl från honom hade han och Annette, precis enligt plan, kommit fram till flygplatsen i Reno för vidare färd mot semester vid Lake Tahoe.

Däremot var övriga på plats. Först Marian och sedan dök Marketa upp och till sist Linda som jobbar längst och kommer sent för att undvika köerna. Hon bor tio mil härifrån! Jag är grymt imponerad av dessa tre, inte minst Linda Flechter som jag sitter intill när jag skriver detta, hon ringer upp alla som rapporterat in till Mufon men som inte använt formuläret och påminner dem om att göra det – annars går deras observationer inte att utreda.

Jag fick höra många sådana samtal under dagen och Linda var skicklig, trevlig och professionell på ett snyggt sätt. Linda jobbar också med medlemsregistret och efter ett tag började hon plocka med böcker och annat som använts under helgens konferens och som nu ska in på rätt ställen igen.

Jag erbjöd mina tjänster vilket var behövligt, lådorna med böcker var tunga och mycket skulle högt upp på hyllorna. Min lilla insats inspirerade också de andra två och snart konstaterade de att plötsligt hade allt blivit gjort trots att de inte hade trott sig hinna med det förrän efter flera dagar. Roligt att kunna bidra till Mufons arbete!

Jag hade med mig min dator och ägnade egentligen hela dagen åt att korrekturläsa och lägga till saker i Johan Gustavsson nya manual för fältundersökare. Johan har gjort ett grymt jobb och det jag nu gör är att se till att den får en sista finish innan Thomas Michanek ska ta hand om layouten.

Pep också iväg till Walmart eftersom Anneli ville ha en sak köpt därifrån och det var bra eftersom jag fick chansen att köpa en macka och dricka vilket blev min lunch vid skrivbordet.

En sak kan jag säga efter att ha tillbringat några dagar på Mufons kontor här i Irvine: de som jobbar här är duktiga och dedikerade. Dessutom enormt trevliga och bra att göra med. De gör ett imponerande jobb och det är lät att bli avundsjuk eftersom alla här har någon form av lön. Detta kan UFO-Sverige och AFU bara drömma om. Men så har Mufon har omkring 4.000 medlemmar.

Har som vanligt försökt att hålla mina Facebookvänner uppdaterade också även om det inte har hänt så mycket under dagen. Jag har ju mest suttit vid datorn. Och det gjorde jag med avbrott för bokbärning och tunga lyft fram till 19. Då hade alla åkt hem utom Linda som satt kvar och jobbade. Men då var det dags även för henne och därmed för mig.

Tillbaka på hotellet, vilket ligger 18 minuter bort, var det bara att fortsätta läsa Johans arbete. Egentligen hade jag tänkt att gå på bio i kväll men jag valde bort det, köpte en korv och en macka på 7Eleven och öppnade en kall öl framför datorn. Ett bra sätt att tillbringa en kväll (och en hel del) i Kalifornien.

Innan Marketa gick konstaterade hon att inte många föredragshållare var som jag: hjälper till att bära böcker, pratar med personalen och sitter på kontoret och jobbar och skämtar. Jag var mycket välkommen tillbaka, vilket var roligt att höra!

Nå, tillbaka på rummet jobbade jag vidare med manualen fram till 22.30 då jag äntligen kunde mejla den tillbaka till Johan. Tolv timmars jobb var klart, skönt. Tog bara en paus med CNN för att lyssna på diskussionen efter demokraternas debatt. När allt var klart försökte jag titta en stund på en film men den amerikanska reklamteven är fruktansvärd och slår sönder allt i bitar. Det blir bara skit av programmen.

Men i morgon åker jag hem!

Här är jag utanför Mufons kontor.

Middag på hotellrummet med macka, korv och öl plus chips till efterrätt.

 411 total views