månadsarkiv: januari 2023

Muraren på plats och lådor till Markus

Muraren Torsten på plats.

I dag kom muraren och började fixa en gammal fuktskada i bastuförrådet som måste vara åtgärdad innan det sista elementet ska installeras där. Det är ett mindre jobb som tur är men så snart det är klart måste vi måla innan elementet hamnar i vägen.

Det blev lite problem när muraren skulle gömma nyckeln i garaget eftersom jag var ute en sväng. Jag hade bett honom att lägga den på ett ställe men så lade han den på ett helt annat. Letade ihjäl mig utan att hitta den givetvis. Garaget är stort och bela,rat.

Till slut ringde jag Anneli som hade numret till muraren och så fick jag tag på honom och kunde ta mig in.

Markus vid sitt förråd.

Min utflykt gick till Markus med tio flyttlådor så att han kan börja packa inför sin flytt. Han har ju inte alls lika mycket saker som Niklas så flytten ordnar vi med den egna bilen och slipper hyra den här gången. Senare på dagen gick han till banken och kom överens om räntan för sin lägenhet. Och han prutade bra, grabben!

Lyssnat på låtarna.

Har också lyssnat på de sju första bidragen i årets upplaga av Melodifestivalen före jobbet. Det var presslyssning mellan 10 och 11 i dag så då satte jag mig med lurar vid datorn och tog del av de bidrag som ska spelas lajv i Scandinavium i helgen.

Så hur lät det då? Inte bra. Här hittar vi ingen vinnare och absolut ingen låt som kommer att ta Europa med storm. Blekt och utan engagemang skulle jag säga.

Under dagen fick jag en förfrågan från en elev som vill göra ett examensarbete om UFO-Sverige samt två mejl från personer som filmat okända (för dem i alla fall) lysande föremål på himlen. Den ena av personerna hade sett Jupiter och tyckt att den rörde på sig (autokinetiska effekten) och han var mycket nöjd med min förklaring då han också fick en stjärnkarta som visade att det han sett var precis på den plats där Jupiter befann sig just då.

Den andre hade en hel rad med filmer bara från i dag, men också äldre, och när jag tittade på de tio jag fick var det tydligt att det rörde sig om flygplan, kanske någon helikopter, som passerade över södra Stockholm.

Nu ska jag inte säga att de övriga filmerna också föreställer identifierbara saker eftersom jag inte sett dem men så här långt känner jag mig trygg i att dagens skörd inte är några ufofenomen.

Kvällens mat.

När det blev matdags gick jag till Nyhetsgrillen, hämtade en hel special och pratade lite med Janne som har hand om grillen. Sedan åt jag den i min ensamhet i matsalen på jobbet men fick ettsamtal från en person som sett något på himlen som tog en stund.

Under kvällen fick jag möjlighet att skriva om ännu en ”mystisk spiral” på himlen, den här gången sedd från Hawaii den 18 januari. Ni minns säkert den norska spiralen som en del trodde var en portal till en annan del av universum när den i själva verket orsakades av en misslyckad rysk ubåtsmissil.

Den här gången hade spiralen orsakats av en Space X-uppskjutning av ett antal amerikanska militära satelliter och det som skapade den vackra spiralen var det andra steget som snurrande föll mot jorden. Tipset kom från The Guardian vars artikel ni kan läsa här.

Dekalen.

Under dagen hjälpte jag också Greg Bishop med en skannad version av dekalen ”Flying saucers are real – The Air force doesn’t exist” som jag hade på baksidan till min bok om AFU. Greg ville köra ut ett antal högupplösta kopior på sin skrivare och det kan han göra nu.

Har också pratat länge med Anders Berglund om en del saker som vi måste lösa inom UFO-Sverige. Det var ett bra samtal men vi kunde väl inte lösa riktigt allt.

Efter 01 bar det hem och hemma hade jag en del att göra innan det blev sängen efter 02.

Loading