Dagsarkiv: 4 februari 2023

Styrelsemöte och jobb i källaren

Styrelsen på plats i Zoomvärlden.

Medan Anneli löste Melodikrysset körde jag till samma hus i Jakobsberg som jag besökte i går men den här gången för att hjälpa dem att tömma det på böcker som jag inte tog hand om i går. En massa böcker som helt enkelt inte går att sälja utan som nu hamnade på återvinningen. Bilen var fullpackad och det tog en stund både att fylla den och att tömma den.

Hemma har vi fortsatt att göra i ordning efter det att de nya elementen kommit på plats. Anneli baxade in hyllan i bastuförrådet igen och under eftermiddagen började vi fylla den med allt som ställts undan i bastun under tiden. Och klokt nog passade vi på att rensa i lådorna så nu har fått lite mera plats där. Och bättre ordning blev det också.

Här vinner Ufo Broline i Borlänge.

Lite senare plockade jag också ur ett antal bilder ur ramar som de suttit uppsatta i från samma hus som jag hämtade böckerna. Bilderna föreställde hästen Ufo Broline som de som äger huset var delägare i.

På bilden ovan ser ni den bästa av tavlorna som får vara intakt för att kunna användas i ett framtida museum. På bilden vinner Ufo Broline Föreningssparbankens lopp på Dalatravet i utkanten av Borlänge den 2 november 2002.

Klockan 13 till 16 var det dags för mig att hålla i UFO-Sveriges styrelsemöte via Zoom när Anders Berglund inte kunde närvara. Ni kan se hela gänget på bilden högst upp. På agendan stod bland annat den kommande riksstämman i Västerås, som blir den 20 maj, diskussion om ansvarsfördelningen inom styrelsen och så flera positiva nyheter om ökat medlems- och prenumerationstillströmning efter filmen ”UFO Sweden”.

Sist under mötet uppmanade jag alla som kunde att skänka en slant till transporten från Virginia och Johan skickade snabbt en slant som var betydligt större än vad man kunde begära. Stort tack!

Under kvällen mejlade jag med damen i Virginia som nu måste börja packa lådorna med böcker på pallarna eftersom transporten nu är fixad och så skrev jag till firman i USA som ska ta hand om den. Nu är det bara att hoppas att damen kan få hjälp med att stapla alla lådorna på pallarna och att den pojkscout hon brukar anlita kan ställa upp och göra det.

Medan jag slet med att få ur hästarna ur sina ramar lagade Anneli en Biff Rydberg-variant som blev supergod. Sedan blev det vila i soffan med två avsnitt ”Händelser vid vatten”.

Och sist men inte minst – ett stort grattis till min vän Andreas Cromnow som fyller år i dag! Present kommer i slutet av nästa vecka.

I säng före midnatt.

Tro det heller inte – bättre ordning!

Loading