Hem igen och firar Hardy

Anneli och jag firade Hardy.

Det blev sovmorgon och sedan en riktigt bra hotellfrukost på Clarion Gillet i Uppsala. Här fanns det pannkakor, allt som behövdes till en ”full English breakfast” och så massor av annat. Goda frukter. Räckte åt oss.

Men efter att ha checkat ut tog vi bilen tillbaka hem där vi softade lite innan det var dags att åka till ännu en födelsedagsfest. Den här gången på Rörstrandsgatan där Hardy Hedström tog emot och där ballongerna i trappan gjorde oss lite förvirrade: 57 år? Nej, det var givetvis 75!

Vi har känt Hardy rätt länge och alla som var med på den UFO-Sveriges fältundersökarkurs på 90-talet där Hardy och Anders var där och berättade om hur marinen intervjuade ”ubåtsvittnen” glömmer det aldrig.

Hardy och Andrea.

Vi var långt ifrån ensamma att vilja fira Hardy men jag lyckades fånga honom en stund och lyssna till möten med spöken, tomtar och lite av varje. Andrea var också där, min tidigare arbetskamrat och korrläsare av Rapport-Nytt. Trevligt var det!

Under dagen publicerade DN.se ännu en krönika från mig, den här gången om de ”nya” teorier om vad som egentligen hände utanför Roswell 1947. Alltså det som Annie Jacobsen lade fram i sin bok om Area 51 och som hon nu också går ut med fler uppgifter kring. Ni kan läsa den här.

Och så hade vi kontakt med våra pojkar. Markus ringde upp på väg hem från jobbet och vi ringde till Niklas och pratade en stund över högtalartelefonen. Alltid lika härligt att prata med grabbarna och höra hur de har det.

Framåt kvällen ringde jag upp en kvinna som läst min nya bok och som absolut ville prata med mig. Det blev ett timslångt samtal där hon berättade om händelser som var mycket speciella. Min bok hade köpt lite på ingivelse då hon råkade få syn på den i en bokhandel. Efter 50-talet sidor stod det klart för henne att jag måste kontaktas och att hon skulle förmedla ett tack till mig från utomjordingarna för mitt långa arbete med ufofrågan.

Det blev ett intressant samtal med en trevlig och sansad person men vars olika berättelser inte alltid är så lätta att förstå sig på. För det är ju så. Vanliga personer är med om ovanliga saker.

Jag fick också det nya medlemsbrevet som ska ut till UFO-Sveriges medlemmar från Thomas Michanek för genomläsning, så det fixade jag.

Till sist på kvällen, efter kvällsmat och hängande av tvätt, satt vi vid var sin dator. Anneli tittade på ett program och jag sorterade ljudfiler som blivit kvar i bandare och telefon.

I säng 23.30.

Loading