månadsarkiv: februari 2018

Ryska ”ufo”-dokument till UFO-Sverige via militären


I dag fick jag besök av Kerim Kabaca som är bataljonsförvaltare på Livbataljonen som hade med sig ett antal rullar med dokument som lämnades in till vakten på K1 den 3 juli 2015. Den som lämnade in dem var en svensk medborgare med ett ryskt namn. Sedan dess har de legat i ett säkerhetsskåp på K1 men rensades ut när en officer skulle gå vidare till en annan tjänst.

Eftersom Kerim Kabaca tänker ungefär som jag så tyckte han att det var synd, man kastar inte saker i onödan. Och två veckor senare hittade Kabaca en påse med hela materialet hängande på sin dörr.

Kerim kontaktade en vän – som också är en vän till mig – Roger Glassel som rekommenderade honom att ge det till FOI eller till UFO-Sverige. Och UFO-Sverige blev det.

Nu lär inte inte dessa papper vara lösningen på ufogåtan men jag har i alla fall ägnat några timmar åt att fotografera av dem och sedan klippa isär dem (för de satt hoptejpade med silvertejp i flera meter stora sjok) och göra i ordning allt så att det kan hamna på AFU.

Nu visade det sig att Kerim själv var en mycket intressant person som hade ett stort intresse för olösta gåtor och var nyfiken av sig. Han berättade också att han mött flera militärer som sett ufofenomen, bland annat en officer som när han var ung såg ”en enorm farkost” över sig. Kerim hade lovat att inte nämna honom vid namn och det gjorde han inte heller.

Han hade också träffat en bulgarisk överstelöjtnant och MiG-pilot som jagat ett okänt föremål i luften. ”Men jag kunde inte berätta, för då hade jag fått sparken”, hade piloten sagt till honom i förtroende.

När Kerim åkt och Markus tagit sig till Komethallen tillsammans med en kamrat så körde jag till Jennie och Marie som hade åtta kassar böcker att skänka för försäljning till AFU. Det tackar vi för. Det var lite småhalt i stan men väglaget var inte så illa bara man tog det lugnt.

På vägen hem stannade jag och köpte en grillad special i Vällingby innan jag for hem och satte mig med en macka och korven och såg på ”Simpson’s”. Passade också på att gå igenom alla kassarna. Det var många bra böcker i kassarna så det kommer att ge en slant till AFU.

Har suttit en timme – drygt – och förberett Mellon också. Andra chansen nu på lördag. Sannolikt ett av de svagaste Andra chansen-startfält vi har sett på länge. Men, det är bara att ta det på allvar, läsa på igen och lyssna på låtarna. Läsarna förtjänar i alla fall att jag och hann gör bra ifrån oss även om låtarna är halvdana.

När Anneli kom hem efter att ha varit på bio med en kamrat hade jag och Markus hunnit äta var sin pizza. sedan satte vi oss vi var sin dator. I säng i tid eftersom jag ska upp tidigt i morgon.

Jag och Kerim diskuterar papperen.

Jennie och Marie med sin bokgåva.

 1,472 total views