Dagsarkiv: 24 mars 2018

Möte med Busty och besök till Stonehenge


Efter frukost hos Bob tog vi oss de 220 kilometerna till Andover och Busty Taylor via M25 och M3. Mulet med lite regn på vägen men inga mängder. Busty hade räddat en gammal cirkelentusiasts arkiv, Jeff Whitear, som hade samlat på sig en himla massa vhs-filmer som bara de fyllde fem lådor. Plus dvd-rullar.

Det fanns också en massa fina kopior av Steven Alexanders cirkelbilder som trots att vi ju inte har några rättigheter till dem blir fina att spara i arkivet. Dessutom fanns en modell av utomjording, säkert en och en halv meter stor, bland sakerna plus en mindre modell med ett tefat och en besättning som såg minst sagt kraschade ut. Ni kan se bild och film lite längre ned. Tyvärr var allt rätt skadat och jag tror inte att de kommer att tas med till Sverige. Däremot har jag filmat och tagit bilder av den.

Jag har känt Busty sedan 1992 och det är alltid kul att prata med honom. Den här gången passade jag också på att banda en del. Busty plockade fram några krökta ax från en cirkel från 1987 som visade att krökningen var störst i mitten för att bli mindre längre ut från centrum. Han berättade också om två egna ufoobservationer, en från när han var liten.

Busty, som fyller 75 i maj, berättade också att han bestämt sig för att donera sitt arkiv till AFU den dag som han är borta. Det tackar vi för!

När vi sagt hej och på återseende körde jag och Markus till Stonehenge som ligger någon mil utanför Andover. Biljetterna beställde jag över nätet i går men det var inte jättemycket folk så vi behövde aldrig vänta någonstans. Började med en lätt lunch med pajer och mackor och sedan tog vi skyttelbussen till själva stenmonumentet.

Bra väder för bilder och för att titta på Stonehenge, mulet men inget regn. Och vi gick säkert runt stenarna i drygt en halvtimma, tog bilder och tittade. Vi tog också en tur till shopen där jag hittade några böcker att investera i plus en öl som var nedsatt i pris. Den får åka med hem till Sverige.

Efter två timmar var det läge att bryta upp, då hade vi också hunnit med en sväng till utställningen som var liten men fin. På vägen hem började det småregna igen men det gick snart över.

Det kan bli lite segt att köra Orbitalen men det finns inte många bättre alternativ. När vi kom fram till den återstod tio mil på denna hårt trafikerade väg innan vi kunde svänga ned mot Ilfordavfarten. Vi stannade till på vår Tescobutik för att tanka och handla och sedan var det bara att fortsätta till Bob för en stunds arbete i källaren.

Men vi kunde också se fram emot ett besök på klassiska Speedy Noodels tillsammans med Bob. Med mig vid ratten körde vi några kilometer och lyckades hitta en parkering på andra sidan kvarteret till denna plastiga restaurang som gör så himla god mat. Kvarteren är lite nedgångna men belöningen kommer i form av friterad kyckling (och vilken supertillagning!) med nudlar och sötsur sås plus ananas. Liknar inget jag hittat i Sverige.

Vi satt där och diskuterade Fortean Times framtid, hur man kan jobba med nätet för att locka unga och givetvis AFU. Vi brinner båda för att AFU ska kunna finnas kvar långt in i framtiden och för att arkivet ska kunna bli den centralpunkt för vetand ekring dessa forteanska ämnen som vi är så intresserade av.

Tillbaka igen körde jag och Markus en sista vända nere i källaren, Bob tömde avfuktaren och kom med te. När vi slutligen blev klara så kunde vi räkna till 82 lådor som nu väntar på att köras till AFU. Sju andra kommer att åka med direkt till Sverige i vår bil.

Kvällen avslutades i vanlig ordning i köket där jag ställer datorn på köksbordet och Markus sitter mitt emot med sin telefon. Fast i kväll har han fastnat i ett nummer av Fortean Times efter att ha läst ett exemplar av Wonder Woman från 1971 som låg i källaren. Mellan oss står ett par London Pride och Markus har dessutom en låda ris från restaurangen som kvällsmat. Lite Bailey’s blir det också.

Hemma har Niklas och Anneli haft en heldag med bio och lite Melodikrysset. Där ligger snön kvar om vi ska tro bilden vi fick. Här är det mera vårlikt.

Nu ska vi snart i säng, slå om klockan till sommartid och ta sovmorgon. Det är vi värda! 450 kilometer i bil i dag.

Jo, såg att Raël säljer sitt tefat! Tack Marc för att du uppmärksammade mig på det. Men jag tror att jag avstår ett köp och håller mig till bilen även i fortsättningen.

Busty framför en karta över platser där cirklar dykt upp i Wiltshireområdet.

Så här kan det gå när man vänder ryggen till. Facebookvännen Kenneth R överraskade oss med den här bilden.

Och så här trodde jag att bilden jag tog skulle bli…

Stonehenge – en häftig plats.

På vägen hem passerade vi under inflygningen till Heathrow.

Bob synar menyn på Speedy Noodels.

Tillbaka hos Bob jobbade vi på i källaren någon timma till. Observera utomjordingen.

Markus hittade en Wonder Woman från 1971 i Bobs källare.

En modell gjord av Jeff Whitear.

 564 total views