Dagsarkiv: 30 mars 2018

UFO-Aktuellt och bokjobb

Har i princip inte lämnat huset i dag utan mest suttit framför datorn och jobbat med UFO-Aktuellt som jag kom efter med när jag och Markus åkte till England. Men i dag har jag varit flitig och fått ihop nästan hela tidningen. Saknas bara en större artikel som jag själv håller på med och ett antal bokrecensioner som jag också lär få skriva själv i vanlig ordning.

Gick upp redan strax efter 08 för att hinna med så mycket som möjligt och när jag nu sätter punkt för dagens jobb är klockan midnatt.

För att få lite avbrott i redigerandet, layoutjobbet och det egna skrivandet har jag tagit kortare pauser med mina frimärken, hänga tvätt, ringa några samtal och lite annat. Hjälpte Anneli att laga lunch men till kvällsmat blev det sushi som Anneli plockade upp på vägen från O’Leary’s i Kista där hon tittat på Luleå hockeys damer på teve tillsammans med en väninna.

Jag har också fyllt i min ackrediteringsansökan till Eurovisionfinalen i Lissabon. Och skrivit lite på mitt bokmanus. Men det ska jag ta tag i i på allvar när UFO-Aktuellt är helt klar, något jag hoppas bli i helgen.

Mejlade iväg alla färdiga sidor till Stefan som ska börja korrekturläsa det hela i morgon.

Har haft en del kontakt med sf-skribenten Ahrvid Engholm de senaste dagarna och så även i dag. Ahrvid är fylld av kunskap och har gjort massor av intressant research när det gäller tidig svensk science fiction. Vi träffades på Jörgen Peterzéns begravning och fick därmed möjlighet att återuppta vår kontakt. Det var några år sedan sist som vi sågs.

Niklas och Markus är ute tillsammans i kväll för att äta en bit med kompisar på en krog på Folkungagatan. Sedan blir det väl ett bra tillfälle att fira Niklas tillsvidareanställning också.

Och så har solen skinit hela dagen igen!

 466 total views