Dagsarkiv: 14 april 2018

Fullt hus och trevlig fest!


En lång, solig, skojig och fantastisk födelsdagsfest har tagit slut. Den startade redan tidigt i morse med förberedelser här hemma med Anneli som chef och med stöd av syster Lena och Mikael. Vi hackade och lade upp på fat, anneli rullade skinka i långt över en timma och jag tärnade en bamse till ost innan jag och Mikael tog bilen till Systembolaget för att stödköpa lite öl och en flaska vin och sedan till Ica Maxi för att köpa mera is och en del mat som vi upptäckt nog skulle behövas.

Redan klockan 12.30 ringde den första gästen från bilen och sa att de var på gång redan nu! 90 minuter före utsatt tid. Vem det var? Det var Mats med Irene och Gunnar från Sala som sin vana trogen åkt i tid eftersom han är känd för att köra fel. Men nu gick allt bra och vips var de här.

Vi satte trion i storarummet tillsammans med två skålar chips och ostbågar och dippsås plus valfri dryck så det gick ingen större nöd på dem medan vi fortsatte strula på i köket.

Klockan 14 började så de övriga gästerna strömma in och så fortsatte det i några timmar. Som tur var sken solen och det var säkert 15 grader varmt vilket gjorde att vi kunde låta dem som ville sitta ute på verandan. På det sättet slapp vi, som vi fruktat, att skicka ned folk till gillestugan vilket hade isolerat dem från övriga sällskapet.

För min del handlade det om att hinna prata med så många gäster som möjligt men det roliga var att jag snabbt insåg att gästerna verkligen hade funnit varandra och inte var i något större behov av undertecknad. Två tal blev det i alla fall där jag fick stå som huvudperson. Ett från Åsa Enkvist Lenander och ett från Arne Gjärdman. Åsa är en pärla när det gäller att få till smarta och trevliga texter, både i skrift och i tal, så det värmde att lyssna till henne. Arne berättade om vår ufotid tillsammans och hur misstänksam han varit när vi träffades första gången 1990.

För Arne var dåvarande Försvarets forskningsanstalts (FOA) handläggare i ufofrågor under åren 1990 till 2000 då han gick i pension och redan efter det första mötet fick vi en kontakt som växte till vänskap. Vi arbetade tillsammans och inte mot varandra under dessa tio år och kunde lösa flera kniviga ufogåtor tack vare varandras hjälp.

Sedan åt och pratade vi oss igenom eftermiddagen och kvällen. Och drack. Vi hade öl i hinkar, kylskåp och i badkaret plus reservstyrkor i garaget. Plus vin och efter solens nedgång också starkare saker. Eftersom sju personer skulle sova över blev det rätt sent och vid 00.30-bläcket kom Niklas elgitarr fram plus förstärkaren. Roger Ersson anförde och Åsa stämde i. Niklas visade också att han fortfarand ekan improvisera på gitarren.

Ett riktigt stort tack till alla som kom och förgyllde min 60-årsfest i dag: Anneli, Niklas och Markus givetvis liksom Claes, Åsa och Clara som hjälpte till och Lena, Mikael med Emil och Rasmus som också gjorde storstilade insatser från tidig morgon! Och så alla gästerna: Rigmor, Ylva, Gunnar, Nanna och Bert, Mia och Johan, Carl-Anton, Roger, Harriet och Arne, Mats och Irene, Andreas och Shukrije, Gunnar och Vanja, Tobias, Håkan och Maggan, Johan M, Göran o Cilla, Pontus, Erik, Staffan och Gunilla, Peter och Eva och Johan, Börje och Ami, Johan A, Gabriella och Per, Stefan och Alexandra, Dan Mattsson, Kenth.

49 personer men det gick bra, mycket tack vare strålande väder som gjorde att vi kunde använda verandan.

Här är en del av gästerna sittande i köket.

Fick låna en fiffig hatt av Carl-Anton.

Åsa och Clara i köket.

Lite senare på kvällen.

 425 total views