Kategoriarkiv: Allmänt

Lite 2023-planering

På jobbet.

Medan Anneli löste Melodikrysset satt jag intill och fixade nya pärmar och nya index för 2023. För varje år har sin pärm med klipp och artiklar där jag själv intervjuats och annat som rör det jag ägnat mig åt under ett år, en för kvitton och räkningar och en för korrespondens. Det finns en del andra också givetvis men utan dessa tre vore jag ute på djupt vatten. Under 2022 räckte inte den första pärmen till eftersom det hände så mycket i föreningen och kring mig själv. Så där fick det bli två

När det var klart tog vi tag i juldukarna som nu har stuvats undan i källarförrådet. Och sedan blev det lunch.

Pratade en stund med en kvinna i centrala Stockholm som ville skänka böcker till AFU så jag kommer att åka dit på torsdag. Det blir ett bra tillskott när jag ska sälja böcker till Böckernas hus nästa gång.

Jag mejlade också med Arbetets museum om att vara med på pressvisningen där i början av mars. Jag ska dit också den 11 mars för att vara med om invigningen men nu ser det ut som att jag kommer att vara i Norrköping två gånger på några dagar.

Anneli körde mig till tunnelbanan då hon ändå skulle ut och veckohandla. Ett stopp på Coop för att hämta post ingick också. Och på resan in hade jag Susan Orleans ”The library book” som jag verkligen gillar. Men det skulle alla som älskar böcker göra. För böcker och bibliotek är temat för boken.

Arbetskvällen bestod i en intervju med överstelöjtnant Peter Lidén och så ett par Ukrainaartiklar. Lite annat också givetvis.

När det blev matrast gick jag och Björn till Rosa Drömmar och åt burgare. Jag en dubbel Drömburgare med pommes och coleslaw och Björn en enkel hamburgare med samma ingredienser plus chilibea. Drömburgaren är underbart god och jag kan verkligen rekommendera den.

Sist på kvällen satte jag. mig och skrev en längre artikel, också den med Ukrainavinkel, som kommer att läggas ut på sajten klockan 07 i morgon.

Jag vann en aktion på Tradera i kväll som var lite kul. Det var nämligen ett par skyddsglasögon framtagna för solförmörkelsen i Sverige 1954. Jag har ett par förut men av en helt annat sort så de här blir ett kul tillskott till samlingen.

Klockan 01.05 satte jag mig i taxin med Roger som är en av de chaufförer jag åkt oftast med och sedan bar det hemåt medan vi pratade. Ett glas filmjölk och lite mer läsande i ”The library book” och sedan blev det sängen 02.30.

 130 antal visningar totalt