Kategoriarkiv: Allmänt

UFO-Aktuellt, kolsvart och åter på jobbet

Gick upp före 09 och då hade Anneli redan tagit sig till jobbet. Så det fick bli en smörgås och sedan satte jag mig vid datorn och jobbade med UFO-Aktuellt. Hittills har jag mest lagt in texter på sidorna och jobbat med textredigering. Och framåt dagen fick jag också den sista texten som jag saknade så nu återstår det bara för mig själv att producera ett par.

Tog hand om tvätten och lite annat som skulle fixas hemma och sedan blev det lunch framför ett avsnitt ”Simpson’s”. Och i dag värmde jag en pizza i ugnen. Helt okej.

Satte mig också och sorterade lite digitala filer från Barcelona. Det blir alltid en hel del sådant efter en resa. Skrev också till den norsk filmproducenten Terje Toftenes som bland annat har gjort filmen om Hessdalenfenomenet som ni kan se här:

Norsk version: https://vimeo.com/ondemand/portalen

Engelsk version: https://vimeo.com/ondemand/theportal

Bilderna Erling visade av jordkastet.

Och honom ville jag ha tag på för att fråga om han kunde hjälpa mig med några bilder ur den filmen, bilder som visar jordkast. Och det lovade han att göra. Att jag ställde frågan berodde på att Erling Strand visade bilderna i sitt föredrag i Barcelona och jag då blev påmind om att de faktiskt kunde gå att få tag på.

Det händer mycket i UFO-Sverige i höst och närmast väntar ett medlemsmöte i Stockholm, närmare bestämt den 18 september. Är ni medlem, eller tänker att bli det, så kan ni läsa mer om mötet på ufo.se.

Under dagen lade vi ut lite reklam om årets kurs för fältundersökare. Och om ni vill gå vår kurs den 21 till 23 oktober så rekommenderar jag er att anmäla er nu eftersom antalet platser snabbt brukar ta slut. Men det finns platser kvar! Så klicka här och bestäm er snabbt.

När jag gick av tunnelbanan för att vandra genom parken till jobbet vräkte det ned. Men den här gången hade jag ett paraply med mig vilket underlättade. Paraplyet blev det utmärkt vindfång när jag kom fram till DN-skrapan som givetvis alltid skapar starka vindar. Och den här gången så starka att jag blev stående och in te kunde flytta mig ur fläcken på säkert tio sekunder.

Väl inne på jobbet var det bara att köra igång. Gänget som jobbade i dag hade i flera fall jobbat över valet men jag, Mia och Mats hade inte det.

Träffade min skyddsombudskollega Hans och gick ett varv och tittade på läget innan det var dags att börja skriva en Ukrainaartikel för papperstidningen och en betydligt längre version för DN.se där jag intervjuade Peter Lindén.

Det mesta jag skrev om Ukraina gick bra under kvällen, det verkade som om folk var lite trötta på allt valinriktat. Mat blev det på Lilla Asien i form av biff med lök minus purjo.

Nu var kvällen lugn men desto knepigare blev den när jag kom hem till vårt tomma hus eftersom Anneli är bortrest. Att allt inte stod rätt till förstod jag ganska snart då alla garagelampor var slocknade och det förklarade också att vårt larm hade sagt till att det numera gick på batteri.

Larmet om batteriläget kom 16.03 och jag ringde då till Anneli som inte hade varit hemma. Faktum var att jag då bara trodde att det rörde sig om något avbrott på själva strömmen till larmet (som ju fortsatte fungera med hjälp av batteri). Men nu insåg jag att. Hela huset var strömlöst så när jag låste upp möttes jag av mörker.

Efter att ha stängt av larmet letade jag fram ficklampan ur byrålådan och började spana av huset. Alla proppar var intakta men jordfelsbrytaren hade gått. Så jag började stänga av olika element, nya varmvattensberedaren och vattenkokaren innan jag gick ut på verandan och drog ur sladden till lilla kylen där.

För varje eldrivet föremål jag kopplat bort gick jag ned i källaren och testade jordfelsbrytaren men det var först när jag drog ur kylen på verandan som den åter kopplades på och ljuset kom tillbaka. Synd på en trevlig kyl men bra att hitta felet. Då var klockan 01.56.

Sedan blev det en macka och i säng före 03.

 122 total views,  1 views today