Dagsarkiv: 30 november 2018

Synopsis, möte och recension


Så var den lilla snö som kommit borta igen. Ingen överraskning, särskilt inte som det regnade ordentligt i natt.

När jag vaknade vid 08.30 var det full fart på byggarbetsplatsen som fixar den nya cykelbanan utanför vår tomt. Inte lätt att sova här på morgnarna. Ska bli skönt när allt är klart.

Väl uppe betade jag av lite Facebookfrågor (folk har en tendens att fråga hela tiden) och grattade några vänner. Inte minst Mikael Sjöberg som under många år på 90-talet var aktiv och gjorde ett viktigt jobb inom UFO-Sverige.

Sedan blev det datorn. Skrev ihop ett synopsis på ett projekt som jag diskuterar med mina kollegor på DN och därefter skrev jag recensionen på KG Johanssons nya bok ”Beatrice” för Bibliotekstjänst och skickade in den.

Sedan tog jag bussen och tunnelbanan in till Fridhemsplan och sedan gick jag till Basar för ett möte med Annika Seward Jensen från Storytel för lunch och prat om en del idéer hon har om sådant jag har skrivit och som hon vill sprida. Ni kan se oss här ovan.

Själv var jag nöjd med mötet och jag tror att detta är något som vi kan gå vidare med.

Pratade också med en representant för länsmuseet i Kristianstad där UFO-Sverige ska visa vår stora utställning i januari. Vi kom överens om ett preliminärt datum som utställningen ska öras ned men helt spikat blir det inte förrän senare i helgen då Tobias och Johan, som ska ta hand om detta, har styrt upp sina almanackor.

Efter att lunchat klart med Annika tog jag mig till jobbet men eftersom jag kom en hel timma för tidigt till jobbet så gick jag till Lilla Asien och åt en andra lunch! Kan verka lite tokigt men så blev det i alla fall. Och sushibuffén är helt okej där.

Framåt kvällen fick jag ett oväntat tips om att Bosse Bildoktor gjort reklam för en av mina böcker i TV4 för några år sedan. Det hade jag missat helt. Bosse kom ju och lyssnade på mig när jag höll föredrag på Bokmässan för några år sedan och efteråt fick jag chansen att prata med honom och hans fru en stund.

Inslaget sändes i TV 4 den 7 februari 2014 och ungefär 4,20 in i inslaget tar Bosse plötsligt fram min bok ”Osannolikt”.

Det var ett osannolikt drag!

I dag blev det ingen mera mat, och det behövde jag kanske inte heller. Orsaken var att jag satt inne och tog emot Mias samtal från nazistdemonstrationen i Kungsträdgården. Själv ringde jag Nordisk ungdom och polisen och pratade med dem och skrev åt papper och nät.

Sedan blev det lite Trump också men framför allt en artikel om ett märkligt ljudfenomen som gick över hela jorden den 11 november och som gav utslag också på svenska seismografer. Jag intervjuade två svenska seismologer Ari Tryggvason och Björn Lund som förklarade var ljudet hade uppstått. Riktigt spännande!

Men efter en bra kväll var det dags att gå hem. Och hemma jobbade jag på med lite av varje, mest föreningsjobb, fram till 02.30.

 340 total views,  1 views today