Dagsarkiv: 24 mars 2019

Två kapitel till och papperssortering


Som ni kan se på bilden har jag invaderat Niklas säng med mina femtio kassar som håller på att fyllas med föremål och dokument som ska fotograferas till AFU-boken. Varje kasse har fått sitt nummer som korresponderar med ett visst uppslag i boken. Sedan kommer jag att fylla på dem med saker från arkivet innan jag åker till Mariestad och låter min kamrat Stefan ta hand om fotograferandet.

Jag har också skrivit ytterligare två kapitel i dag och nu återstår sex. Planen är att klämma minst två till i morgon.

Jag hade nog hunnit med ytterligare ett i dag om jag hade satsat lite mer tid framför datorn men jag har också försökt gå igenom en hög med papper (dåliga samveten) och beta av en del mejlsvar och annat som de olika fynden där resulterade i.

Har också varit i kontakt med en tyska ufolog och diskuterat formerna när det gäller att ta över ett stort tyskt arkiv. Vi har mejlat om detta under ett par år men nu ska vi försöka genomföra flytten till Norrköping. Det finns en del praktiska problem att lösa då arkivet är spritt över tre städer, Mannheim, Heilbronn och Stuttgart. Inte alldeles enkelt alltså.

Jag har också jobbat på med att värva nya namn till mitt upprop för AFU och det har gett ett antal träffar under dagen. Strax före 01 skickade jag iväg en förfrågan till en amerikansk kryptozoolog. Jag vill gärna göra detta upprop så internationellt som möjligt.

Under dagens arbete hittade jag en intressant uppgift på en blogg där en man skriver att han har tillgång till en kopia av William Gills originalrapport från papua Nya Guinea 1959. Och eftersom AFU också har en del sådant material, men kanske inte just det, så vill jag givetvis gärna komma i kontakt med honom. Hittills har det inte varit så lätt men jag tar nu hjälp av lite folk på nätet.

Framåt kvällen fixade jag med tvätten också men det gick inte bättre än att det blev en liten miniöversvämning då det blev stopp i vasken där vattnet spolas ut. Nu fixade det sig men jag fick köra om en del eftersom tumlaren stängt av sig.

Tittade på ”Mästarnas mästare” med Anneli också. Trevligt program som blir en bra söndagsunderhållning.

Pratade en stund med Ole i Oslo också. Han tipsade om en stor frimärkskonferens i Stockholm i slutet av maj, Stockholmia 2019, som nog vore rätt kul att gå på. Kanske finns där någon som säljer rymdfrimärken som jag inte har! Kul att såväl Ole H som Ole B liksom jag själv samlar frimärken. Något som ufologer tydligen gillar!

Var också med på en liten epostdiskussion inom UFO-Sverige när det gäller vår kommande medlemsträff i Västsverige. En ny satsning som Carl-Anton Mattsson har föreslagit. En bra idé som vi nu ska testa framåt augusti. Diskussionen i dag gällde bland annat var vi ska hålla träfen, inget bestämt där ännu.

 382 total views,  3 views today