Dagsarkiv: 07 april 2019

Föredrag på Vetenskapsfestivalen och podd


Efter en god ”full English” hemma hos Olle och Karin körde Olle mig och Anneli till Pedagogen på Västra Hamngatan där jag skulle hålla föredrag klockan 11. Vill alltid vara ute i tid ifall tekniken trilskas så vi kom dit strax före 10.30. Då väntade redan den första åhöraren på mig! Och det var brorsan till en av mina gamla klasskamrater från Mariestad, Arno de Cloux. Riktigt kul!

Dessutom hade han med sig ett litet häfte om oförklarade fenomen från Bohuslän som han gav till mig. Ett häfte jag inte hade sedan tidigare. Sådant värmer!

När jag skulle dra igång och kolla att datorn fick kontakt med projektorn blev det problem och en vaktmästare skyndade till men till slut löste vi allt genom att helt enkelt startat om datorn. Skönt när problemet är så lätt åtgärdat!

Det anlände ytterligare några kända ansikten. UFO-Sveriges Ronny Thörnvall och Adrian Parker som intresserat sig mycket för parapsykologi under sitt forskarliv till exempel. Och givetvis Karin Noomi Karlsson som är ordförande för Vetenskap och folkbildnings Göteborgsgrupp som var den som bjöd ner mig att prata i deras namn.

Kul också att VoF:s ordförande för hela Sverige Pontus Böckman kom. Vi hann bara prata en stund efteråt men jag tror att även han var nöjd med föredraget.

Det blev i alla fall mer än fullt hus, extrastolar fick tas in och till slut var det närmare 60 personer i lokalen denna söndagsförmiddag. Temat var ju ”Finns det intelligent liv i rymden” (ett tema VoF beställt) så jag berättade lite om tron på liv där utes historia, hur forskarna försökt hitta bevis, misstag man gjort och så en del ufofall som jag kunde koppla till detta ämne utan att för den skull sätta ett likhetstecken mellan ämnena.

Det är alltid roligt att jobba med Karin i VoF. Och hon hoppades att få ned mig till Bokmässan i år igen. Jag brukar, när jag är med på mässan, bli intervjuad i VoF:s monter.

Efter mina 45 minuter (som jag höll) var det många som kom fram och ville prata, vilket alltid är kul. Stod en stund med Massimo Bonasorte och Rose-Marie Ernetorp tidskriften från Veritas Arcana som länge har velat träffa mig. De blev väldigt sugna på att besöka AFU!

12.25 vandrade jag upp några trapport för att spela in en podd med Patrik Stigsson och Lars Andersson som gör ”Magiskt tänkande”. De hade inrättat en liten studie i ett lånat rum med tre mikrofoner. Vi pratade om fenomen och hur man kan se på dessa, visioner, uppenbarelser, ufo, AFU och mycket annat. Snyggt och proffsigt! Tror inte att de behöver klippa något särskilt här.

Patrik som stod för de flesta frågorna var mycket påläst och ställde frågor som det gick att prata mycket om. Jag tror att det blir en podd som får många lyssnare.

När allt var klart tog jag, Anneli och Ronny en taxi till stationen. Solen var på gott humör men vi går ju inte gärna med tanke på Annelis fot. På vägen dit gjorde en bilist framför oss en usväng som tvingade vår chaufför att tvärnita så att det skrek i asfalten. Jag var glad att jag fått på mig det trilskande bältet!

Snyggt reagerat av taxikillen i vilket fall och han fick några extra tior i dricks efteråt.

Eftersom vi hade gott om tid och inte hunnit äta så satte vi oss på Lilla London och åt lunch och tog var sin ale och pratade i 90 minuter. Kul att träffa Ronny igen eftersom det var rätt länge sedan. En skärpt kille som nu är på väg att byta jobb.

15.29 gick tåget och det var skönt att sätta sig och ta det lite lugnt. Svara på mejl och skriva blogg, till exempel. När vi kom fram till Stockholm mötte Markus upp med bilen och medan han körde oss mot Åkermyntan, för att plocka upp thai och sushi, satt jag och messade med flera UFO-Sverigemedlemmar om annonser, tröjor och stämman i Uppsala och så hjälpte jag en tjej med ett skolprojekt som behövde en bild. När jag kom hem talade jag och Anders Berglund om just stämman som snabbt kommer allt närmare. Drog också iväg ett mejl till Kristianstad för att höra om de har lagat vår trasiga docka ännu. Den behöver vi ju till stämman.

Framåt kvällen jobbade jag en stund med boken och laddade också in ett gäng bilder från telefonen till de externa hårddiskarna. Klar efter midnatt.

Närmare 60 personer kom för att lyssna.

Adrian Parker och Ronny Thörnvall satt i publiken.

Undertecknad tillsammans med Massimo Bonasorte och Rose-Marie Ernetorp tidskriften från Veritas Arcana som kom för att lyssna.

12.30 var det dags att bli intervjuad av Patrik Stigsson och Lars Andersson för podden ”Magiskt tänkande”.

Här från ett annat håll!

Efteråt bjöd vi Ronny på mat och en öl på stationen.

 594 total views