månadsarkiv: maj 2019

Podd, radio och artikel för Mufon


I dag har jag varit med i två intervjuer. Först en som ska sändas på onsdag med Farah Abadi (”Farah i P3”) och som handlade om utomjordiskt liv och sedan en betydligt längre där Caroline Giertz och jag pratade ufo med tonvikt på Vittsjöfallet för en ny podd som ska heta ”Paranormalt” och som kommer inom ett par veckor.

Men först på morgonen körde jag Anneli till en provtagning på Danderyds sjukhus vilket verkar ha gått bra. Det blev en lite tidig morgon bara eftersom vi åkte vid 09.

När vi befann oss på sjukhuset ringde Farah och ville boka tid för en bandad intervju och den tog vi 10.15 när jag och Anneli satt utanför apoteket och hade hämtat ut hennes medicin. Frågorna var ”enkla”, ja så enkla att jag egentligen inte kunde svara på dem! Finns det liv i rymden? Kommer vi att få bevis för att det finns liv inom trettio år? Sådana.

Men det blev ett bra samtal som varade tre-fyra minuter.

Sedan styrde vi kosan till produktionsbolaget Filts studio på Kungsholmen och efter lite krångel med att hitta p-plats krånglade vi ned Anneli för den branta trappan till studion där Caroline Giertz och Simon Moser väntade. Tillsammans skulle vi göra en podd som kommer att publiceras i en ny serie som heter ”Paranormalt”. Den röda tråden i intervjun med mig var Vittsjöfallet från 1988 där jag hjälpt Simon med att få kontakt med de två huvudvittnena, Susanne och Mikael.

Simon hade gjort två bra intervjuer med dem och klippt ihop dem på ett mycket snyggt sätt!

När vi var klara med inspelningen åkte jag och Anneli hem igen för att ta emot en matleverans från Coop. Markus var också hemma så efter en stund åt vi lunch tillsammans.

Själv satte jag mig och skrev en artikel till Mufons proceedings som skulle vara inne senast den 1 juni. Den handlar alltså om det anförande jag ska ge på Mufons 50-årskonferens i slutet av juli. När jag skrivit klart plockade jag ihop ett gäng bilder och skrev bildtexter till dem.

Mitt tema blir ju AFU och så lite spökraketer. Det ska bli roligt att presentera oss inför en amerikansk publik.

Pratade också med Anders Liljegren som fyller år i dag. Samma dag som Erling Strand faktiskt. Anders hade haft ett besök från en amerikansk dam på AFU och visat runt henne och det händer alltid saker på arkivet. Det vore helt fantastiskt om vi kunde få ihop pengar att göra ett litet museum som besökare kunde visas runt i som start eller ett slut på de rundvandringar Anders gör med dem.

Har försökt att ta kvällen ledig. Lagat mat till mig och Anneli då Markus gick på bio med Niklas och några kompisar. Tittade på ”Ocean’s 8” på Netflix och softade lite i soffan innan det blev en tidig kväll med en god bok.

 560 total views