Dagsarkiv: 02 september 2019

Hämtar böcker och äter paltbröd


Eftersom Anneli skulle till vårdcentralen för att byta bandage så skjutsade jag henne dit när jag ändå var på väg till Rosersberg för att hämta 100 exemplar av min nya bok på Sam-distribution. De 100 exen ska till AFU (minus 20 som jag ska behålla) för att sedan skickas ut till de 70-talet personer som har beställt den hittills.

På vägen hem plockade jag upp Anneli och så åkte vi hem för att äta lunch. För Anneli hade planerat för paltbröd med fläsk och vitsås vilket inte är varje år vi äter! Paltbrödet hade levererats av Gudrun Andersson i Smedjebacken, och det tackar jag för, så det blev en liten festmåltid. En av mina absoluta favoriträtter! Nu blev det kanske lite för mycket men det vet vi till nästa gång.

I dag lade Tobias Lindgren ut ett nytt avsnitt av UFO-Sveriges radio, som vår podd heter, där jag och Tobias pratar om spökraketmysteriet. Lyssna gärna här! Detta inledande avsnitt handlar mest om 1946 men vi kommer att ta oss framåt när det gäller spökraketerna vid ett senare tillfälle.

Och insamlingen tog ytterligare ett litet kliv framåt i dag då summan kom upp 14.236 kronor. Det vore ju roligt om vi kunde nå 15.000! Ta chansen och var med – klicka här och läs mer om vad det går ut på.

Det skulle bli en tur till för att hämta böcker under dagen. Den här gången efter ett mejl från Semiccheffen Måns Gahrton som undrade om jag ville ha böcker som skulle rensas ut från förlaget och från hans eget kontor. Inte i dag men om någon vecka.

Så jag åkte dit med ett gäng papperskassar som han kunde packa böckerna i och mötte då en av damerna på Jultidningsförlaget i dörren som skickade med mig tre lådor med seriealbum. 91:an, Åsa-Nisse, Agent X9, Fantomen, Lilla Fridolf och sådant. Album som går att sälja på lite olika håll.

Jag hann byta några ord med Måns och stannade sedan till hos Cilla och Malin på marknadsavdelningen som är mina främsta påhejare. De påstod att jag var förlagets mest efterfrågade författare just nu och det är ju roligt.

Sedan bar det hem men först till Coop för att veckohandla i 45 minuter. Och så genomförde jag en mindre operation i trädgården och rensade ogräs i ett buskage där syrenbuskarna börjat skicka invasionsstyrkor.

Har fortsatt att planera Englandsresan och fick i dag ett positivt svar från Malcolm Robinson i Hastings som kan träffas oss på det föreslagna datumet. Men ännu återstår en del personer som jag måste ta tag i.

Sist i kväll jobbade jag tre timmar med den nya fältundersökarmanualen som håller på att skapas av Johan på rapportcentralen. Till slut skickade jag över den till honom och de saker som återstår att fixa får vi ordna när den väl ligger på plats på ufo.se. Där ska den layoutas av Thomas Michanek och med assistans från Tobias Lindgren.

När jag lämnat det projektet – för tillfället – tog jag en paus och sorterade ungefär hälften av de Marveltidningar som jag fick med från Sören i Linköping. Men strax före midnatt slutade jag. Då var det slut på sorteringsutrymme och ändå återstod 12 kassar att plocka upp!

Mer kommer.

Paltbrödet fixade Anneli.

Så här ser det ut!

En del av Marveltidningarna.

 370 total views,  1 views today