Dagsarkiv: 02 november 2019

Kalendern klar och bra ifobesked


Bilden här ovan föreställer Stockholms kammarkör där Niklas (längst bak till vänster om ”pinnen”) sjöng Requiem i Högalidskyrkan i dag. Ett inte allt för lätt stycke. Tyvärr kunde jag inte vara med och lyssna men Anneli satt bänkad där och kunde mingla med Niklas och övriga kören efteråt.

För min del ägnade jag en timma i början av dagen åt att skriva klart den julkalender som jag tagit på mig att göra åt Västergötlands museum. Mejlade iväg det hela till den ansvariga på museet. Nu gäller det bara att fixa bilder också men det tror jag att jag kan i åtminstone hälften av de 24 texterna.

Jag har också gjort iordning 14 bilder till en text om Imjärvifallet som ska ut på ufo.se på måndag då Ufopodden i P3 tar upp detta i en dramatiserad version som nog kan bli rätt olika verkligheten.

Händelsen inträffade 1970 och är fortfarande ett märkligt fall utan bra förklaring. Bilden här nedan visar hur vittnena Aarno Heinonen och Esko Viljo uppfattade den varelse som steg fram under det flygande föremålet.

På vägen in till jobbet skrev jag bildtexter medan Anneli pratade med vänner och sin mamma i telefon på bänken mitt emot och väl framme jobbade jag igenom hela texten som en gång skrevs av Gicoffs Björn Högman så att den blev uppdaterad och fräsch. För den blir UFO-Sveriges ”Verkligheten bakom…”-text på måndag, något vi alltid gör när Ufo-podden svävar iväg alldeles för mycket. Och det händer inte alltför sällan…

På jobbet fick jag ett mycket upplyftande och bra telefonsamtal från Sören Andersson i Linköping vars bild vi skrev om i senaste numret av UFO-Aktuellt. När jag träffade Sören i hans hem den 27 augusti visade han mig en bild han tagit som såg mycket märklig ut.

Jag tog med bilden i det senaste numret av UFO-Aktuellt där vår bildanalytiker Oskar Jungell kunde visa att den med största sannolikhet visade en fiskmås. Inte vad Sören Andersson hade tänkt sig.

Men i dag ringde Sören och hade köpt och läst UFO-Aktuellt i Pressbyrån. Min tanke var att nu är Sören inte glad eftersom vår slutsats var att hans bild visade en fågel. Men Sören var bara glad och berömde oss för ett bra jobb! Jag måste erkänna att det inte är var dag som en person erkänner att hans eller hennes egen övertygelse var fel – och dessutom berömmer oss för att ha avslöjat det. Snyggt! En fjäder i hatten åt såväl Sören som Oskar.

I dag åt nästan hela redaktionen gemensamt då vi beställde mat från Spice Corner dit Åke gick och hämtade.

Mycket trevligt eftersom det inte är ofta vi har tid att göra detta. Jag tog, som vanligt, en Chicken tikka masala.

Sedan rullade kvällen på och även i dag blev det rätt mycket skrivet. En bra dag som fortsatte fram till 02.30 eftersom jag satte mig och jobbade med att plocka fram bilder till julkalenderjobbet när jag kom hem.

 355 total views,  2 views today