Dagsarkiv: 04 november 2019

Flitig stalker och Imjärviartikel

I dag har min stalker Thomas Nordholm i Malmö med sin påhittade förening ”Historielärarföreningen” fortsatt att ringa runt till personer i min omgivning. Thomas är en gåta, ett enmansföretag med ett enda syfte: att göra livet besvärligt för mig. Det kan jag stå ut med eftersom jag haft andra personer efter mig på samma sätt och fått stopp på dem via domstol eller polis.

Men Thomas är annorlunda för han ringer till folk som jag aldrig ens har haft kontakt med och gör dem obekväma, helst lite rädda så att de inte längre ska anlita mig som föredragshållare.

Jag vet ärligt talat inte om Thomas förstår att han beter sig väldigt illa mot människor och att dessa mår dåligt av hans ringande. Så sluta, snälla Thomas. Visa att du är vuxen.

Under dagen pratade jag en bra stund med en av dem som Thomas gett sig på, en chef på Västergötlands museum. Vi kom överens om att mina texter funkar bra och de nu har fria händer att anpassa det jag gjort så att det funkar i almanackan.

En av en rad märkliga saker med Thomas Nordholm är att den förening som han påstår sig driva inte verkar ägna sig ett dugg åt historia. Allt han skriver handlar om ufo (som han är helt uppslukad av) och mig eller UFO-Sverige (som han är besatt av). Att han dessutom påstår sig vara spion åt tre olika länders underrättelsetjänster, och skriver öppet om detta, är ju ytterligare ett tecken på att allt inte är riktigt bra.

Pratade också med en chef för ett annat museum, som jag ska bespara Thomas samtal genom att inte nämna här, om att få låna UFO-Sveriges utställning under sommaren. Det vore hur kul som helst och jag kommer att diskutera detta med UFO-Sveriges och AFU:s styrelser.

I dag lade Tobias Lindgren ut artikeln om Imjärvifallet som Ufopodden i P3 bygger sitt senate avsnitt på. Bygger och bygger… Det finns egentligen bara två likheter: de inblandade åker skidor och en av dem blir skadad av det de möter i skogen.

Jag blir inte klok på SR Drama som nu har övergått till att helt hitta på sina ufoavsnitt när de faktiskt, med lite jobb, hade kunnat följa det verkliga fallet. Det blir ett fullständigt hittepå som bara förvirrar.

Mycket påhitt i dag som ni kan se.

I morse fick jag ett positivt samtal från Eva som stöderAFU, både genom material och genom donationer. Hon hade läst min bok om AFU och ville tacka för ett bra jobb. Sådant känns skönt. Inte minst en dag som denna när jag ägnat mig åt att ringa runt till andra som jag hoppas ska ställa upp på en månatlig peng till arkivet så att vi kan flytta till större lokaler.

På vägen till jobbet läste jag vidare i Marcus Rosenlunds utmärkta bok om väder som har förändrat världen. Ett mycket bra sällskap på tunnelbanan. Pratade också med Böckernas hus om att jag nog måste komma ner snart igen eftersom antalet böcker som ska säljas börjar svämma över i källare och garage.

Mycket att skriva under kvällen men jag hann också med ett möte med min skyddsombudskollega Thomas och några andra i klubben. Skyddsarbetet på DN är något som engagerar många och det är positivt att många verkligen bryr sig om sin arbetsplats.

Mat blev det på La Barca med Björn.

När jag kom hem skulle jag ta mig en macka och läsa en artikel om Rönnells antikvariat i en tidning men blev avbruten av en man från Karlstad som hade sett några mystiska klot som flög i formation under kvällen. När han ringde var klockan 02 men observationen hade inträffat 17.30 och sedan upprepats senare på kvällen.

Mannen hade läst böcker av mig och ägnat en god stund att hitta mitt nummer. Vi pratade en kvart och får fortsätta pratas vid i morgon.

 823 total views,  2 views today