Dagsarkiv: 12 november 2019

Spökflygarmaterialet – kan det skannas?


I dag fick AFU äntligen offerten från Riksarkivet på vad det skulle kosta att skanna de drygt 5.000 sidorna med material om spökflygarvågorna under 1930-talet. Inte billigt. Men jag hoppas att vi kan få ihop pengar till det eftersom vi då skulle ha allt material från den svenska militären skannat. Det skulle göra att vi kan bygga upp en karta med allt svenskt militärt klickbart. Det vore häftigt!

För att få in pengar startade jag en insamling som nu rullar på och som kan ge ett bra tillskott. Vill nu vara med så är det bara att gå in på Facebook.

Innan jag gick till jobbet hämtade Stefan mig och så åkte vi till Komethallen och spelade badminton. Däng blev det med klara 6–15, 12–15 och 13–15 så nu står det 15–15 i matcher. Det blir ett spännande slut på året!

Satte mig vid datorn en stund och skickade över en massa bilder och bildtexter till K-Town som gjort en intervju med mig som kommer att publiceras snart. Och senare på kvällen bad vännen Jan i Mufon om material till en artikel om AFU för Mufon UFO Journal.

Började också jobba på ett antal bokrecensioner som jag siktar på att bli klar med innan november tagit slut.

När jag tog bussen till jobbet regnade det lätt.

Har också varit i kontakt med flera personer som hört av sig sedan en uppenbart sjuk person kontaktat dem anonymt och ställt frågor om mig. Enligt dem har mannen sedan publicerat lögnaktiga uppgifter om dem på en sajt. Kan bara gissa att det måste vara stalkern i Malmö som fortsätter att bete sig på ett sätt som tyder på att allt inte står rätt till. Vi kunde i alla fall skratta lite åt det hela eftersom han visar alla tecken på att vara en rättshaverist som har alldeles för mycket fritid. Ett tragiskt människoöde.

Gick ut med en varning för honom till mina 1.800 vänner på Facebook och responsen blev stor.

En hel del att skriva om på jobbet, mest smått, men också en del större tillslag. Mest intressant i mina ögon var att USA:s högsta domstol tillåter att vapentillverkaren Remington stäms för delaktighet i morden på barnen på Sandy Hook.

Mat blev det, i min ensamhet, på La Barca. En quattro.

Bra samtal i taxin hem där chauffören, från Chile, lärde mig en hel del om vad som ligger bakom det folkliga upproret. Att åka taxi är ofta lärorikt, det är därför jag alltid sätter mig i fram.

När jag kom hem tog jag tag i lite epost och jobbade en stund med nästa nummer av UFO-Aktuellt. Gick en runda i huset och såg att Anneli strukit flera skjortor åt mig – snällt! Läste de två senaste dagarnas tidningar innan det var godnatt för i dag.

 253 total views