Dagsarkiv: 23 november 2019

Brunch på Kung Karl


Klockan 11.30 var jag och Anneli på plats på Kung Karls bakfick på Norrlandsgatan för att äta brunch med Kristina och hennes släkting Olle och så Ylva. Inte billigt men väldigt gott. Så där satt vi i två timmar och hade trevligt innan jag var tvungen att ta mig till jobbet och Anneli till match i SDHL där Luleå Hockeys damer spelade mot Djurgården i Stora Mossen i dag. Stryk med 2–1 blev det.

Eftersom jag om tidigt till jobbet skrev jag en kort artikel som kan vara bra att ha till det nummer av UFO-Aktuellt jag just nu jobbar med.

Det blev inte så mycket ufojobb i dag eftersom dagen inte räckte till för den saken – utom i kväll efter arbetet.

Lördag brukar vara en dag då inte så mycket stort händer i världen. Det märks faktiskt att det är helg. Istället fick jag tid att skriva flera lite roligare saker som inte kan betecknas som stora nyheter men som läsvärda i alla fall.

Under kvällens absolut sista timmar tryckte jag ”publicera” för ett inlägg som var kritiskt till UFO-Sverige i vår Facebookgrupp ”Allmänheten diskuterar…” Skribenten tyckte att vi ibland ”idiotförklarade folk som rapporterar in saker till oss. Detta är absolut fel. Det har aldrig hänt att UFO-Sveriges undersökare gjort det men trots det finns det de som vill sprida den bilden.

Mitt svar blev följande:

Hej, Åsa! Jag håller inte med dig. UFO-Sverige har aldrig idiotförklarat någon, vi pratar med massor av människor hela tiden och har mängder av positiva reaktioner från dem vi hjälper med att hitta en förklaring. Men om du menar att vi förklarar saker trots att en observatör har en annan åsikt, ja då har du rätt.

Tyvärr är det inte så att den stora allmänheten lär sig hur olika saker ser ut. Observationerna görs under olika omständigheter då det folk ser inte alltid är så lätt att identifiera. Trots att jag hållit på med ufo i snart 46 år får jag fortfarande förklara för folk hur Venus ser ut, att flygplanens kstrimmor belyses av solen och skapar underliga effekter och att insekter fastnar på bilder och kan se knepiga ut.

Vi måste ha klart för oss att det är nya personer som rapporterar hela tiden. De som lärt sig de rapporterar knappast.

Det finns vissa som gärna vill få det till att UFO-Sverige ”bortförklarar” saker. Inget kan vara mera fel. Men vi förklarar saker. Och när vi inte kan det så säger vi det.

Som du såg i senaste numret av UFO-Aktuellt förklarade vi en bild som en man i Linköping tagit. Jag var hemma hos mannen och intervjuade honom. Hans teori var att det var ett rymdskepp som tagit sig hit genom ett slags maskhål i kosmos. Vår bildanalys visade att det var en fiskmås.

Då skulle det vara lätt att säga att vi idiotförklarade mannen. Men se, det tyckte inte han. Istället ringde han mig och tackade för ett mycket bra jobb!
Ödmjukt. Det kan man verkligen säga.

Så fungerar föreningen och det är jag väldigt stolt över.

Klockan 01 gav jag mig ner till taxin och hittade en gammal bekant bakom ratten så resan hem gick fort. När jag tagit mig en macka i köket satte jag mig och jobbade på med UFO-Aktuellt till strax före 03, men sedan fick det räcka för i dag.

 268 total views,  1 views today