Dagsarkiv: 01 februari 2020

Långt möte i Norrköping


I dag har jag och större delen av styrelsen i UFO-Sverige tillbringat dagen på AFU i Norrköping. Jag var där redan efter 11 efter att ha plockat upp Jennie och Carl-Anton på vägen och vid 12 hade de flesta övriga anslutit så att vi kunde åka och äta på Sisi i Hageby. Bra ställe om man inte vill vänta för länge på maten eftersom det är en sushibufférestaurang.

Någon timma senare satt vi så bänkade runt mötesbordet i AFU:s huvudlokal för att inte lämna set (förutom en kort fika som Rickard bjöd på) fram till 18.30 då bilden ovan togs. Vi hade helt enkelt mycket att prata om, inte minst inför UFO-Sveriges 50-årsjubileum som ska firas just i Norrköping i dagarna tre mellan den 17 och 19 april.

Det fanns en rad andra punkter att diskutera också, bland annat ekonomi, rapportcentralens statistik från förra året, en medlemsträff i Stockholm till hösten, våra olika register som nu är på väg in i en ny digital miljö, UFO-Sveriges radio och mycket annat.

När jag väl kom hem var klockan 20.30 och Anneli och Markus hade ätit för länge sedan så jag mikrade min fisk och tittade klart på det som var kvar av Melodifestivalen. Som jag alltså inte jobbar med i år! Min kollega Hanna Fahl har också tagit ett sabbatsår och då kändes det lätt för mig att följa efter. Jag kommer att sakna de häftiga finalkvällarna, inte minst Eurovisions. Det är verkligen något alldeles speciellt. Och jag har fått uppleva rätt många.

Mest magisk var när Måns Zelmerlöw vann i Wien 2015. Då var jag och Hanna på plats, det ögonblicket glömmer jag aldrig. Då satt vi i ett kokande pressrum och såg allt vända från att Ryssland verkade bli säkra vinnare till att Sverige tog över och till ett enormt jubel vann. Läs min blogg från det tillfället om ni orkar!

När Anneli hoppat i säng fortsatte jag med att sortera lite papper och böcker som Anders skickat med mig tillbaka från AFU och att fixa lite inför morgondagen. Skrev också in några nya Jan Lööf-böcker och annat som Carl-Anton fixat åt mig. Sedan hade Anneli lyckats hitta en barnbok om utomjordingar som heter ”Heja jorden!” på en loppis i Jakobsberg för tio kronor. Bra fynd!

Kom i säng vid 23.30.

 177 total views