Dagsarkiv: 17 februari 2020

Jobb med UFO-Aktuellt


I dag har jag jobbat med det nya numret av UFO-Aktuellt i åtta timmar och blivit helt klar med tio sidor och påbörjat tre andra. Rätt mycket jobb kvar alltså men också bra att ha kommit igång ordentligt. Här ovan kan ni se en bild av mina skärmar där jag precis har gjort klart Richard Svenssons ”Kryptizkt” som den här gången handlar om en mytisk amerikansk ”varelse” som åtminstone jag inte hade hört talas om tidigare – snallygastern.

Richard lär mig alltid något nytt när han skriver sina kunniga och insiktsfulla artiklar och hans balanserande mellan folklore och hårda fakta fångar en läsare.

Innan jag började jobba med tidningen körde jag Markus till Jakobsberg för en synkoll och mig själv till Komethallen för lite badminton med Stefan. Det började inte så bra men gick bättre efter hand vilket inte hjälpte upp att jag till slut hade förlorat med 5-15, 14-16 och 15-10. Fick en liten tröst då vi körde några bollar fram till 5 eftersom det fanns tid kvar och jag tog hem dem med 5-4.

När vi kom ut i receptionen satt Markus där och väntade och så vitt jag förstod på hans kommentar om det lilla han sett av vårt spel så var han inte jätteimponerad. Det borde han ha varit 🙂 I vilket fall kände jag mig pigg och fräsch i kroppen hela dagen efter springande efter bollen.

Hade egentligen tänkt att börja läsa i ”Blodläge”, den tredje boken i Ölandsserien som Johan Theorin skrivit, under dagen men istället damp ett paket från Bibliotekstjänst ned och då är det bara att ta sig an det. Det var en för mig ny författare, Anette Kihlen-Antonsen, och hennes bok ”Övertagandet” som jag nu har till den 24 på mig att recensera. Hann till sidan 54 innan annat pockade på min uppmärksamhet och tid.

Mycket av dagen har gått till annat, små saker och halvstora. Bland annat har jag varit i kontakt med ufologer i Italien (Maurizio som skrivit en ny bok) och i USA (Rob som också har gjort det och Richard som jag vaktar en epostlåda åt) och hjälpt en UFO-Sverigemedlem på Åland så att han skulle kunna betala in sin avgift och prenumeration när föreningens Paypal inte funkade. Pratade en stund med Thomas som jobbar med jubileet om att ses i Norrköping på torsdag.

Jag har också pratat med vaktmästaren på Hörsalen i Norrköping för att reda ut några saker när det gäller ljud och bild inför stämman och expot där i april – det verkade under kontroll -, diskuterat ett tidskriftsutbyte med Johan på rapportcentralen, pratat med Thomas om alternativ till restauranger för vår bankett i april och så har jag bollat tankar med vännen Thea som ska hjälpa AFU att få in lite extra pengar. Fantastiskt med personer som tänker oegennyttigt!

På tal om det som kom grannenGunnar med en skottkärra där det låg en jättesäck potatis från Åsmon där han och Vanja har en stuga. När de åker dit brukar de ta med sig potatis från den lokala odlaren – fantastisk god!

Hade tänkt att komma tidigt i säng men tvätt skulle tas ned och ny hängas upp och så blev det lite läsande i boken till. Det är sällan som det blir som jag tänkt när kvällen kommer och precis när man är klar dyker det upp något annat. Men framåt 01 var jag i alla fall med huvudet på kudden.

 181 total views,  1 views today