Dagsarkiv: 27 februari 2020

Tre möten i Norrköping och ett hemma


I dag blev det faktiskt vinter igen, i alla fall en stund, och bilen blev lite vitare än vanligt. Vägen ned till Carl-Anton i Nyköping var ganska okej men lite modd ställde till det för en del så jag kunde se resultatet av två trafikolyckor på vägen ner. Men sedan fortsatte jag och Carl-Anton till Hörsalen i Norrköping för ett möte med vaktmästaren där.

Själv ville jag ha gått igenom lokalerna för att med egna ögon se hur vi ska kunna planera utställningen och det var bra att vi fick det gjort. Carl-Anton kom på ett smart sätt som vi kan utnyttja ett utrymme som vi inte riktigt hade räknat med och på det viset skapa lite e3xtra plats åt själva utställningsdelen.

Lokalen är lite mindre än vad vi är vana vid så det gäller att maxa det vi får tillgång till.

När vi var nöjda körde vi till AFU (och kolla in den nya kopiatorn som vi kan tacka Carl-Anton och Thomas Michanek för) för att träffa Anders en stund och äta lunch på Restaurang Kajsas på Gustav Adolfsgatan 21 inte långt från Norrköpings Tidningar där jag och Carl-Anton hade ett inbokat möte klockan 14. Det blev hummersoppa med pannkakor och sylt och grädde och så satt vi och pratade lite 50-årsminnen i väntan på mötet.

På Norrköpings Tidningar träffade vi Eva Walther (ovan) som arbetar med läsarerbjudanden. Jag hade ju redan pratat med marknadschefen Marcus Gyllander och han i sin tur hade informerat Eva om samarbetet. Nu gick vi igenom hur detta kommer att se ut och vad jag ska förse henne med för bilder och text.

Det kommer att bli ett symbiotiskt samarbete där läsarna av en rad tidningar i regionen kommer att kunna gå gratis på UFO-Sveriges utställning i april I gengäld får vi att nå ut till närmare 70.000 personer.

Efter det givande mötet tog vi bilen tillbaka till AFU för ett tredje möte som började 15.00 då Rickard, som är evenemangsansvarig inom föreningen, och Christer, som äger Gryts Varv, kom. Båda till hälften förvandlade till snögubbar. Ni kan se oss alla samlade på bilden högst upp.

Under 45 minuter gick vi igenom saker som kan förbättras inför höstens fältundersökarkurs. Jag hade en lista med en rad punkter som deltagarna gett oss som feedback och så en lista på sådant som var bra. Också detta möte var bra och produktivt och vi ser fram emot att återvända till Gryts Varv i oktober.

Anders visade mig ett roligt adresserat brev som hade nått AFU och UFO-Sveriges rapportcentral som har sitt säte här. Ni kan se det här ovan. Ibland får man ändå ge Postnord lite plus i kanten.

Efter en kort rundvandring för att visa Christer lite av AFU, och han var intresserad!, så vände jag och Carl-Anton hemåt. Lite bättre väglag nu. Pratade i 35 minuter med Maja på UR som ska ha med mig i en podd i mars och det är bara att tacka Toyota för en utmärkt handsfreefunktion i sådana lägen.

Hemma blev det mat med Anneli och Markus och så läste jag ett brev från amerikanska Defense Intelligence Agency där man konstaterade att de inte hade några filmer eller dokument som hörde till AATIP. Intressant i sig och jag skickade omedelbart över en kopia till den i Sverige som kan ämnet bäst, Roger Glassel (som ni kan läsa en artikel av i nästa UFO-Aktuellt) och även han tyckte att det var en intressant uppgift.

Efter maten dök Jörgen Jörälv upp för att fortsätta gå igenom de science fiction-papper som jag räddade i Uppsala för att par år sedan. Jörgen jobbar på en bok och hittade en hel del som han var väldigt nöjd att läsa. Plåtade av det han fastnat för och sedan var han klar. Ni kan se honom sitta och jobba i köket här ovan.

När han gick visade han mig en bok som han precis kommit ut med. Liten upplaga på 500 exemplar men den har fått bra kritik i BTJ. Udda ämne, olika sätt att dö på, men kul skrivet och bra illustrationer. För er som tycker er känna igen Jörgen så har han faktiskt skrivit en liten pixistor bok med titeln ”Conny och ufot” som kom 2000 och som givetvis har sin plats på AFU.

Jag och Anneli tittade på Antikrundan och sedan gick jag igenom en låda med tidningar som Roger Ersson skickat med från Nyköping. En del rymd behöll jag själv (men lägger en slant i AFU-bössan) medan resten ska säljas till Böckernas hus. Dessutom fanns där en artikel om Gösta Carlsson från 1963 som jag inte kände till sedan tidigare. Ett guldfynd!

Hjälpte också en kamrat i Falkenberg som plåtat ett ljust objekt han inte visste vad det var. Venus, givetvis. Mycket Venus just nu.

I säng 22.30 för att läsa ”Blodläge” och läste ut den av bara farten.

Bilen som den startade dagen.

En del av utställningsytan i Hörsalen.

 236 total views