Dagsarkiv: 01 september 2020

I dag kom julen i brevlådan

Julstämning 2020.

Det är visserligen några månader kvar till jul men i dag damp tre exemplar av årets Julstämning ned i brevlådan. Där finns en artikel om AFU över åtta sidor i stort format, med en mängd bilder. Artikeln har jag skrivit på uppdrag av Semic och jag tycker att den blev riktigt fint utgjord av layoutaren. Som ni ser på bilden här ovan visar jag upp en del fina föremål ur arkivets samlingar, till vänster en tavla gjord av journalisten och tecknaren Eugen Semitjov – en person som betytt oerhört mycket för mitt intresse för dessa frågor.

Om jag minns rätt är det fjärde gången jag skriver för Julstämning. 2008 skrev jag en artikel om UFO-Sveriges Projekt Mien under rubriken ”Med sikte på det övernaturliga” och 2007 en om rymdfartens 50-åriga historia med rubriken ”När Sputnik förändrade vår världsbild – en 50-årig rymdresa utan slut…” Sedan hade jag faktiskt en science fiction-novell publicerad i Julstämning 2000. Den handlade om en ung kvinnas liv under en dag år 2030 (tror jag det var).

Det har blivit en del bokjobb också. Inga större saker utan mest finlir vilket fått manuset att växa till 583.808 tecken.

Och så spelade jag badminton med Stefan men hade ingen bättre dag på banan. Förlust i tre set med 6–15 (illa), 15–17 (trist) och 13–15 (utan betydelse, men tråkigt ändå). Nog sagt om den saken.

På vägen hem hämtade jag vår nya dvd-spelare som funkade fint men som inte gick att koppla in de gamla högtalaren till. Givetvis. Ringde Elgiganten och Sony men ingen av dem kunde lösa problemet eftersom det sannolikt handlar om att byta upp sig också när det gäller förstärkaren och högtalarna för att få allt att funka. Tills vidare får vi ta ljudet genom teven.

När Anneli kom hem packade vi äntligen ihop partytältet som legat på tork på verandan.

Under kvällen fortsatte jag arbetet med nästa nummer av UFO-Aktuellt i några timmar efter att ha lagat med och ätit med Anneli i soffan framför ett avsnitt ”Morden i Midsomer”. De tar aldrig slut helt enkelt. 00.30 stängde jag QXpress och får fortsätta med UFO-Aktuellt en annan dag.

 126 total views