Dagsarkiv: 03 september 2020

Bokjobb och UFO-Aktuellt

Mina två uppgifter i dag.

Det blev en hel del sittande framför datorn i dag. Inte minst jobb med nya bokmanuset där jag parallellt läser in en del speciallitteratur för att hitta exempel på sådant som faller från himlen. Kött och blod, som ni kan se. Nu finns det förklaringar till mycket av dessa regn men det gör dem inte mindre intressanta att berätta om. För spännande är det!

Nästan exakt 603.00 tecken är jag uppe i nu.

På tal om boken så ringde Mario Tassinaris änka Inger och var nöjd med kapitlet jag skrivit om hennes man och hans upptäckter av fossila meteoriter på Kinnekulle. Det var skönt att hon var okej med det jag skrivit. Kapitlet var redan faktakollat av en professor i Lund men jag ville gärna att det skulle kännas bra för henne också.

Sedan tog UFO-Aktuellt en hel del av min tid. Har gjort klart eller nästan klart 20 av 32 sidor nu. En hel del jobb återstår också där, inte minst att få ihop lite mer material som kan göras ut de närmaste dagarna. För i morgon börjar jag ju jobba igen efter semestern. Det är jag säker på!

I dag kom faktiskt Uffe och en av hans anställda och hämtade kärran med skräp som. blivit stående här efter det att de fixat verandataket. Inte för att den varit i vägen men det känns ändå som att arbetet är helt klart först nu. Snart ska Uffe iväg och måla fönster på ett gammalt hus uppåt Roslagen som det sägs spöka i. Han lovade att ringa mig direkt om något ovanligt skulle inträffa. Det ser jag fram emot!

Under dagen hjälpte jag en tevekanal att granska en film som de kanske kommer att köpa in. Den var 52 minuter och producerad i år. Så jag kopplade upp mig och kikade och skickade sedan in mina synpunkter, såväl positiva som negativa.

Framåt kvällen lagade jag och Anneli revbensspjäll (tunna i ugn) och båtpotatis och sedan blev det en ”Morden i Midsomer”-paus. Det lär ju dröja ett tag till nästa gång med tanke på att jobbschemat nu slår till igen.

Klockan 00.30 stängde jag butiken förutom mejlen som jag ägnade en stund till. Finns alltid mycket att svara på från intressanta personer runt om i världen.

 152 total views