Dagsarkiv: 01 januari 2021

Promenad, lite snö och lugn start på året

Med golfbanan i bakgrunden.

Januari kommer att bli en ganska välfylld månad med olika föredrag, intervjuer och annat så det känns bra att börja med en lugn och sansad dag där jag hängde på Anneli och Ylva för en 45 minuter lång promenad runt golfbanan i vad som till en början var ett rätt okej väder.

Men, men efter drygt halva rundan kom mörka moln och sedan lite regn och när vi hade slunkit in till Gunnar och Vanja för fika även snö i fem minuter. Det är ungefär så länge som vintern gör sig påmind just nu verkar det som.

På bilden här nedan kan man tro att Ylva och Anneli är ute och går en dag i november.

Skulle lika gärna kunna vara höst.

Det var i alla fall skönt att sitta ned för lite fika hemma hos Gunnar och Vanja där vi blev kvar i nästan två timmar. Men sedan gick vi hem till oss, fixade lunch och softade lite innan jag och Anneli körde hem Ylva och sedan åkte till Solna för att hämta Markus.

Niklas tittade också ut eftersom han var på väg till Max för att köpa en burgare till kvällsmat och vi lät oss inspireras och ringde Skälby pizzeria som hade sju man (!) igång för att hinna göra pizza till alla nyårsdagskunder. Detta är ju årets mesta pizzadag och vi ville inte vara sämre så jag och Anneli delade på en Husets pizza medan Markus tog en Hawaii.

Medan Markus tog sin pizza med sig till rummet åt jag och Anneli våra framför teven där vi tittade på ”Vår tid är nu”, alla fyra avsnitten, och så ”På spåret”. Och så var jag själv med i etermedierna i dag då P4 sände en intervju med mig och liv i rymden under rubriken ”Jakten på jordens tvilling”. Intervjun gjordes av Marcus Pettersson och Susanna Lewenhaupt från Rymdfunk Media den 4 juni 2019 (se min blogg här) så det var ett tag sedan. Vet faktiskt inte om den har sänts förut eller om det var premiär.

När Anneli gått och lagt sig satt jag uppe och betade av lite saker i datorn, betalade räkningar och förberedde mig inför en intervju i morgon. I säng framåt 01.

 148 total views,  1 views today