Dagsarkiv: 24 januari 2021

Nytt UFO-Sverigeföredrag och test av Teams

Dags för det andra i serien.

I dag var det dags för Anders Berglund att hålla det andra föredraget i UFO-Sveriges Zoomserie som inleddes av honom själv förra söndagen. Då var det en allmän introduktion och i dag handlade det om föreningens historia. Anders tog avstamp långt innan UFO-Sverige ens var påtänkt och tog sedan de 40-talet åhörarna vidare genom årtiondena.

Det blev ett väldigt lyckat föredrag, informationsrikt och intressant berättat där även vi som kan organisationens historia väl tyckte att det var intressant att lyssna. Det blev en del längre än Anders hade räknat med men jag tror bara att det var en eller möjligen två som tvingades lämna innan allt var klart. Det säger en del om att det var bra.

För egen del bidrog jag lite på slutet med att svara på några frågor men nästa söndag blir det min tur att köra hela föredraget. Temat blir den svenska militärens ufoarbete ur ett historiskt perspektiv.

Eftersom Ylva och Niklas bott över natt så blev det lunch tillsammans (gös) innan Markus körde hem dem igen.

Under eftermiddagen hjälpte jag en radioreporter med att lyssna på två inspelningar som han undrade över och kunde identifiera personen på dem. Jag kan inte säga så mycket om hans projekt eftersom det är pågående och det inte är min sak att avslöja det men det hela låter riktigt spännande och också svårt. Får se om jag kan hjälpa honom något mer.

Har även läst ett manus som en person bett mig titta igenom och även det måste jag ligga lågt med. Det är ju så när folk kommer till mig i förtroende. I vilket fall tror jag att manuset har en väldigt bra potential till att kunna bli något väldigt bra i slutändan och om allt vill sig väl kommer UFO-Sverige att få nytta av det hela.

Framåt kvällen testade jag och Anneli Teams eftersom jag fått två förfrågningar, en under dagen, från sällskap som vill att jag ska hålla föredrag för dem via Teams. Och jag måste erkänna att Zoom känns betydligt renare och enklare för den som ska visa PP-bilder till exempel. Inte imponerad.

Anneli och jag tittade på ”Tunna blå linjen” som fått så mycket fin kritik och kunde konstatera att den var värd alla lovord. En polisserie som kändes äkta men framför allt gav oss tittare en förståelse för under vilka svåra omständigheter en polis arbetar. Kan rekommenderas!

Börjar också bli klar med rapporten från Botkyrka där Tobias nu har producerat två bra kartor som vi har planerat tillsammans. Får se om jag hinner knyta ihop den säcken i morgon men har skrivit in allt jag kan nu i kväll.

Sist på kvällen hade jag kontakt med en brittisk ufolog som bidrog till artikeln om det amerikanska försvarets ufoundersökningar i senaste UFO-Aktuellt, Jason Gleaves. Jag tror att vi kommer att kunna ha stor nytta av Jason också i framtiden. Han är en duktig bildanalytiker och positiv till att dela med sig av sitt material.

Allra sist skrev en Facebookkontakt till mig och berättade om en observation hon gjort. Så här löd den:

”Jag körde min bil och när jag kom i Flaskebobacken en halvmil nordväst om Jönköping så såg jag ett stort klot som blinkade till tänkte det var vindkraftverk men det finns inte just där men klotet var större som blinkade till en gång, inte mer, det var dimma och molnigt i det här lös det stora klotet till jag undrar nu var detta kan vara kl var ca 22 på kvällen den 24 januari.”

Sådana observationer kan ju vara lite av varje och det är nästan omöjligt att lösa dem. Men, som jag skrev till rapportören: ”Bra att du har rapporterat in det om vi skulle få in andra liknande observationer från området. Då kan din rapport bli en bra pusselbit.”

Så får man också se på dessa lite enklare rapporterna.

Fick också ett mejl om en helt annan typ av rapport med en varelse inblandad som jag hoppas att UFO-Sverige kan komma att få undersöka lite närmare. En annan person skrev och ville berätta om sina möten med Ante Jonsson och Inge Falk med flera vilket lät intressant.

Efter midnatt loggade jag ut.

 141 total views