Dagsarkiv: 30 januari 2021

Gardinjobb och lunch hos Niklas

Niklas underhöll brorsan.

I dag bjöd Niklas på korvlunch hemma i soffan medan Anneli, med viss assistans av mig och Markus, lade upp ett par nya gardiner som Niklas köpt på Ikea. Vi åkte dit hela familjen och höll aldrig på att hitta en parkeringsplats så efter att ha lämnat av Anneli med symaskinen hos Niklas körde jag och Markus runt och letade.

Det var två problem. Plogbilen hade ställt till det så att det inte gick att ställa på gatan där vi brukar stå eftersom den kört upp en stor snövall som möjligen kunde ha gått att ta sig in över men med oklara möjligheter att ta sig ut från.

Det andra problemet var att nästan varenda p-plats i omgivningen var märkt endast för boende i Solna. Några besökare från andra kommuner verkar man inte vilja ha.

Så till sist hamnade vi på en gratis tretimmarsparkering vid Solna Centrum och så gick vi därifrån.

Anneli i sytagen.

Det var trevligt att träffas hela familjen en stund och Annelis uppläggning, efter att vi ätit korv i stora rummet, gick snabbt och smärtfritt. Vi fick också lyssna till Niklas på gitarr och även på hans improvisationer från Jan Johansson-låtar på piano, där han är väldigt duktig.

När vi kom tillbaka hem rusade Anneli till datorn för att vara med på en digital syjunta och av döma av skratten så hade damerna väldigt roligt.

Jag ägnade en stund åt att märka upp ett antal lådor med ufobilder på dia som jag har försummat en tid. Jag har väldigt många sådana och att skanna dem är ett projekt som borde genomföras inom en hyfsat snar framtid.

Utsikt från tomten med ett litet solreflexufo i snön.

Innan vi åkte löste Anneli ”Melodikrysset” och jag skrev ett par korta artiklar till NoN på DN. Ute var det faktiskt ett ganska fint vinterväder med minus 8 grader och sol. Från en inte helt klarblå himmel, men den dög ändå. Framåt kvällen kröp temperaturen ned mot minus 13.

Middagen blev en suverän älgstek med rotsaker och god sås plus ett smakrikt vin. Där hjälptes jag och Anneli åt att laga maten. Men jag stack också emellan med att sortera in de digitala filer som blivit kvar på skrivbordet de senaste daggarna i väntan på att NAS-enheten skulle få mer minne, vilket den ju har nu.

Har också jobbat med med att korta mitt föredrag inför i morgon och att hjälpa Ole Henningsen i Danmark med material från AFU. Tack vare hjälp från Thomas Michanek sent på lördagskvällen kommer jag att kunna ge en hjälpande hand även till Maurizio Verga i morgon.

Om ni inte har sett ”The Dig” på Netflix så gör det. En fin film om utgrävningarna vid Sutton Hoo 1939. Det gjorde jag och Anneli och det var ett par väl investerade timmar innan det var dags för datorn.

Niklas storarum.

Svarade på några ufomejl och ett par Facebookinlägg plus Messenger som ramlat in under filmen. Sedan blev det sängen.

 119 total views