månadsarkiv: oktober 2021

Lövkrattning, besök på Coop och nya Galileomedlemmar

Anneli i krattningstagen.

Vaknade alldeles för tidigt men gick upp i alla fall eftersom det inte fungerade att somna om. Anneli var redan uppe och efter att ha ätit frukost gick vi ut i trädgården och tog hand om löven som börjat fylla gräsmattan allt mer. På andra sidan häcken jobbade våra nya indiska grannar med en liknande insats men med glad indisk musik som underhållning.

Insatsen blev inte sämre för det och nu har vi befriat gräsmattan från rätt många löv.

På Coop.

Vi passade också på att ta bilen till Coop och veckohandla, något som det var ett tag sedan vi gjorde gemensamt. I vilket fall var det välbehövligt.

Pratade en stund med Stefan i Mariestad också. Vi håller på att planera detaljerna för en ”grabbträff” i Mariestad i mitten av november. Det ser ut som att vi blir tio personer, alla gamla kamrater från skoltiden. Det var ett tag sedan vi sågs på grund av coronan men nu gör vi en återstart i våra träffar.

Jag hade tänkt att ta ut min friskvårdstimme i dag men den tanken gick om intet när jag satt i läsfåtöljen i vardagsrummet och tog det lite lugnt efter krattandet. För då ringde Pontus från jobbet och undrade om jag kunde komma in direkt. Helst i en taxi.

Skälet till snabbinryckningen var att en stor grupp aktivister hade tagit sig in på en rad flygplatser runt om i landet och stört flygtrafiken. Något som tog väldigt mycket reporterkraft eftersom det samtidigt hade genomförts en kniv- och brandattack på ett japanskt pendeltåg i utkanten av Tokyo.

Så det var bara att lämna fåtöljen och dra mot DN.

Det blev mycket att skriva om i dag och när dagen var slut hade jag skrivit åtta artiklar men också hunnit gå över bron till Ibolina för att hämta en pizza.

Under kvällen hade jag kvartssamtal med nya chefen Daniel och det var bra att sitta ned en stund och snacka i lugn och ro. För trots att det var väldigt mycket att göra med större olyckor i Sverige och Storbritannien plus en del politik och annat så hann vi också ta en kort fikapaus när timmen blivit sen.

Skrev dessutom ännu en artikel som handlar om Avi Loebs Galileoprojekt. Den kommer inte att publiceras i dag utan lite längre fram när folk har tid att läsa. Mejlade också Avi några frågor och fick som så ofta ett blixtsnabbt svar vid 01.15-bläcket.

Det visade sig att han slagit sig ihop med Chris Mellon och Luis Elizondo som nu knyts till Galileoprojektet för att vara rådgivare för vilka platser som ska få ett teleskop. I en pressrelease daterad den 30 oktober skriver professor Loeb att projektet kommer att ha stor nytta av den breda kunskapsbas och visdom som Elizondo och Mellon har.

Elizondo å sin sida säger att Galileoprojektet är precis den typ av forskning som vetenskapsmän borde ägna sig åt när det gäller ufofenomenet. Något som Chris Mellon också skriver under på.

Avi Loeb lyfter också fram Elizondos och Mellons gemensamma intresse av att studera ufofenomenet (som givetvis kallas UAP-fenomenet i pressreleasen) på ett öppet och transparent sätt.

Avi Loeb skriver också i mejlet till mig att han nu fått ihop 1,8 miljoner dollar till projektet (vilket inte räcker) och att förhandlingar pågår för att få in mer.

Hem efter 01 och satte mig direkt vid datorn för att hjälpa en italienska ufokollega som hade skickat mig ett batteri med frågor. Hittade det han sökte i form av några artiklar från 1950 och mejlade allt till honom.

Loading