månadsarkiv: november 2021

Hjärt- och lungräddning och Lubbockljus i repris

En stillbild ur filmen som togs i Landskrona.

Sov till 10 så det blev i alla fall sex timmar vilket var bra men sedan var det bara att gå upp för att gå igenom UFO-Aktuellt en sista gången, göra en pdf av tidningen och mejla iväg det hela till Håkan. För nu är jag helt klar med nummer 4 och allt är korrläst av Stefan.

Känns riktigt bra att ha fått iväg den så att vi snart kan slå ihop vår del med norrmännens och sedan skicka allt till tryckeriet i Tallinn. Något som Håkan sköter om.

Här lär vi oss rädda liv.

Det fick bli en snabblunch på en färdigmat eftersom jag skulle passa en tid på jobbet. Klockan 13 var jag och elva andra från olika delar av tidningshuset kallade till en kurs i hjärt- och lungräddning. En kurs som visade sig bli riktigt bra och intressant.

Bilden högst upp är en ruta ur en film tagen klockan 03.17 i går (29/11) av en automatisk kamera i Landskrona. Jag fick den av min Faceboookvän Piotr Koppe som är fotograf. När han lade ut den på Facebook var det många som undrade vad det var för formation av lysande föremål som flög fram över den annars lite halvmörka himlen men flera gissade på ett fågelsträck.

Något Piotr själv tror: ”Tror med det är fåglar då de slutar ’lysa’ efter stadsgränsen. Men lätt att bli lurad. Har sett dem dagtid med men då svajar de i sidled och särar på sig. På filmerna känns konstellationen väldigt stabil. Sen brukar gässen hos oss flyga vid gryning och skymning. Har inte sett de flyga mitt i natten innan.”

När jag frågar en ornitolog på jobbet gissar också han på gäss, grågäss, som nu börjar ge sig av mot sydligare breddgrader.

Om någon undrar över ”svansen” av ljus efter föremålen så är det bara en effekt i kameran som inte hade setts för blotta ögat.

Jag som spöke vid Norra Kyrketorps kyrka. Fotad av Stefan Svensson.

Min kollega Mats Areskoug är mästare på att hitta sevärdheter med ett ”o” framför sig. Och nu har han tittat lite närmare på den mystiska graven på Norra Kyrketorps kyrkogård, en plats där jag själv ses spöka på omslaget till min bok ”Verklighetens Arkiv X”. Om detta kan ni läsa på hans alltid läsvärda blogg ”Oskyltat”.

Har fortsatt varit i kontakt med US News and World Report som hade ytterligare några frågor och med George i Moskva som skickade mig en del builder på sin boksamling så att jag ska veta vad han saknar.

Rätt lugn dag på jobbet. Jag och Björn gick och åt raggmunk med fläsk på Rosa och så blev det tisdag på riktigt.

Hem vid 01. Sista dagen på det här passet.

Loading