Dagsarkiv: 17 oktober 2021

Frimärksprat och svampplockning

Gunnar framför sin frimärkssamling.

När vi vaknade på hotellet i Sala var det en strålande höstdag utanför fönstret och solen lyste in på vår frukost när vi slagit oss ned i matsalen. En bra start på dagen med andra ord. Särskilt bra eftersom Anneli och de övriga tjejerna skulle ut i skogen och plocka svamp lite längre framåt förmiddagen.

Jag, Håkan och Mats tog oss istället till Gunnar för att jag skulle få kika på hans frimärkssamling och prata lite frimärkssamlande, något som jag hade hoppats på att få göra länge.

Gunnar är en samlare av stora mått och har bland annat en mycket fin samling tyska märken. Men precis som jag samlar han bara sådant han verkligen gillar och inte för att det skulle finnas något värde i frimärkena. Jag brukar säga att kostnaden för själva albumen och insticksfickorna sannolikt överstiger värdet på det som sitter i dem ganska ordentligt.

Vi har bland annat rymdfrimärken som gemensamt intresse och nu fick jag en del av Gunnars dubbletter så jag kommer att skicka honom en del som jag har som han säkert kan ha glädje av. Ett bra byte för oss båda.

Innan vi åkte från Gunnar kånkade vi (Håkan E) ut Gunnars skrivare/skanner till bilen och så installerade vi den hemma hos Mats istället för hans gamla och numera trasiga skrivare/skanner. Och faktiskt så fungerade allting nästan direkt! Otroligt när det gäller elektronikprylar.

Mats tackar Gunnar för skrivaren.

Tack vare Gunnars gåva slipper UFO-Sverige nu köpa in en ny apparat till Mats, så det tackar vi för.

Massor av svamp.

När vi var klara kom tjejerna tillbaka från skogen och med sig hade de massor av svamp, Anneli hade hela korgen full vilket var betydligt bättre än när jag och hon gjorde ett försök här hemma.

Det blev en lugn eftermiddag med prat och till slut mat vid 16-tiden då Irene styrt sina patruller i köket till att skapa en tvårätters filippinsk måltid. Vi var åtta runt bordet och det blev en perfekt avslutning på en mycket bra helg.

Sedan bar det hem och det är som sagt inte långt mellan sala och Järfälla så vi var snart tillbaka, packade ur bilen och framåt kvällen tog vi några mackor medan vi tittade på ”Saknad, inte glömd”.

Och: Vill ni lyssna på hur en av årets kursdeltagare upplevde fältundersökarkursen så kan ni göra det i en podd med namnet ”Snacka om film” och med rubriken ”Fältundersökare Fiffi!”. Lyssna här.

Dessutom skrev vännen Bruno en krönika om sin observation av något ”okänt” och om hur han fick hjälp av UFO-Sverige att ta reda på vad det var. Som ni kan läsa här.

Sist satte jag mig och skrev ett tack till en av deltagarna på årets kurs som hade skänkt 2.000 kronor till AFU och några mejl med andra målgrupper. I säng 23.15 med en god bok.

Loading