Dagsarkiv: 21 oktober 2021

En bok som bara måste läsas!

Luis Gonzàlez bok.

I dag kom den med posten, min ufokollegas och tillika frimärkssamlande kollegas, Luis González bok om frimärken med ufo- och science fictionmotiv. En 274 sidor tjock bok som bygger på Luis egen samling – som är fantastisk.

Boken är rikt illustrerad i färg och fylld av kunskap och hänvisningar till ufofall, filmer, böcker och annat som sätter in motiven i en social kontext. Jag har bara hunnit börja läsa den men efter en första genombläddring så ser jag fram emot att läsa den från pärm till pärm.

Jag inledde mitt arbete redan klockan 11 innan jag hade gett mig av till DN. Ringde och intervjuade en chef på Karolinska universitetssjukhuset som jag behöver få citat från till en artikel nästa vecka. Bra att få det gjort.

Annars jobbade jag på med lite mejl och artikelskrivande för UFO-Aktuellt. Med paus för lite frimärksfixande i källaren. Satte mig också med ett gäng pappersbitar som jag klippt ut från ett antal postitlappar med namn på alla medarbetare på min avdelning på DN och på printavdelningen för att börja skapa någon form av möbleringsförslag eftersom jag och hans hade ett möte senare i dag med de två övriga i möbleringsgruppen.

När jag gick till bussen regnade det och det varma vädret från i går var som bortblåst. Höst.

Klockan 15 hade jag ett första möte med min skyddsombudskollega Hans för att gå igenom vad vi skulle säga på mötet med Crister och Fredrik som vi samverkar med i ommöbleringen. Jag visade upp mitt förslag, som jag hade förankrat hos ett antal inblandade, och alla tyckte att det verkade bra att jobba vidare med.

Mötet tog sin rundliga tid och först efter 17 var det slut och jag fick möjlighet att ringa ytterligare en chef på Karolinska för min kommande artikel. Senare på kvällen satte jag mig och skrev ut samtalen.

Kenth som jobbar med rapportcentralen gjorde i dag en uppföljning på det samtal jag fick från ett ufovittne under gårdagens badmintonmatch. Och det visade sig att mannen inte bara berättade sin intressanta historia utan att han också ville skänka pengar till AFU. Något vi tackar för!

Arbetskvällen blev ett hopkok av smått och halvstort. Och maten, som jag fick ta med paraply för att kunna plocka upp, blev en tunnbrödsrulle från Nyhetsgrillen. Bra service där. Janne, som driver kiosken, ringde mig på vägen dit och undrade om jag ville ha lite extra lök.

Kvällen slutade med ännu en skjutning i Stockholm. Det går snart inte att räkna dem alla. Strax före klockan 01 berättade polisen att mannen skjutits till döds.

Avslutade kvällen med lite mejlkontakt med mannen i Toronto som ska skicka en samling till oss och lite frimärksfix. I säng 02.30.

Loading