Dagsarkiv: 02 november 2021

Upp tidigt med skrivjobb

Rålambshovsparken.

Vaknade 07.30 och kunde inte somna om så jag gick upp och åt en smörgås och satte mig vid datorn för att skriva lite på min bibliografi över litteratur på svenska som tar upp ufo i faktabaserad form. Det nya tillskottet var givetvis häftet som jag skrev om i bloggen i går och nu är det 682 poster i bibliografin.

Anneli hade bokat en städfirma som skulle komma klockan 08 men av det har det hittills inte blivit något alls. Så hon åkte till stan för några ärenden och jag började plocka undan en del ur skåp och från golvet som bara kommer att vara i vägen när firman väl dyker upp.

Fick ett bluff-sms under dagen. Ett som var riktigt listigt utformat och som lydde: ”Idag har vi försökt leverera ditt paket: SE-53486PN utan framgång. Klicka på länken: xxx för att få din beställning.” Enligt messet var det ett paket som hade fastnat på postterminalen i Oslo. Så jag ringde Ole i Oslo som är den som ibland skickar saker till mig och han hade inte skickat något.

När jag kikade på vad som låg bakom länken så fanns det ett proffsigt utformat formulär där man skulle fylla i adress och en massa annat innan det var dags att betala – och då också dags att fylla i sitt kortnummer. Man blir bara så trött på alla dessa ständiga försök att lura människor via nätet. Det finns ingen ände på det.

Jag passade också på att skriva en del brev och han faktiskt ända ner i botten på den högen. Bra att äntligen ha fått i väg alla – men givetvis dök det upp ett nytt när posten kom.

När jag väl var tvungen att åka till jobbet kom Anneli hem men ännu inga spår av städfirman som verkar ha struntat i oss i dag. Inte bra alls. Dessutom har Anneli försökt att ringa flera gånger men utan att få svar. Ett klart bottenbetyg.

På väg till jobbet ringde biblioteket i Kristinehamn för att stämma av en del saker inför mitt kommande föredrag där. Något jag ser fram emot. Att prata på bibliotek är alltid roligt och jag skulle gärna göra det oftare.

Passade också på att hjälpa UFO-Sveriges fältundersökare Malin Viklander som blivit kontaktad av SVT för en intervju. Tipsade henne om ett bra fall från Västernorrland som hon kan ta upp.

Jobbade också på med lite planering inför morgondagens resa till Norrköping där jag och några från AFU ska vara med och titta på när en scen filmas till ”UFO Sweden”. Inspelningen äger rum i Crazy Pictures lokaler och gäller flera scener där material från AFU har använts för att bygga upp en föreningslokal.

När jag vandrade genom parken på väg till jobbet kantades min väg av en jättelik orm av löv, som ni kan se på bilden ovan. Om det inte känts som höst förut så gjorde det så nu.

Under kvällen fick jag en inbjudan att delta i en stor festival nästa år för att hålla föredrag om AFU. Den ser jag verkligen fram emot. Nu gäller det bara att se till så att den inte krockar med UFO-Sveriges Expo som vi ska hålla samma månad.

Det var en rätt hektisk eftermiddag med ytterligare ett antal samtal där olika frågor skulle lösas men när jag väl kom till jobbet tog en annan del av verkligheten vid. Som så ofta de senaste åren skrev jag om corona. Intervjuade Norges smittskyddsdirektör Frode Forland och en svensk virusexpert.

Sent kvällen, efter min och Björns matrast i form av raggmunk med fläsk på Rosa Drömmar, inträffade en bisarr och mycket tragisk dödsolycka på konserthuset i Uppsala där en 80-årig man föll från sjunde våningen och avled. Dessutom dödades en man i 60-årsåldern som träffades av honom och en 60-årig kvinna skadades.

Detta jobbade jag och två kollegor med under flera timmar och läsarnas intresse var mycket högt.

När allt var skrivet och klart pratade jag en stund med en man i västra USA som ska skänka material efter sin pappa till AFU. Han undrade hur mycket vi ville ha och jag svarade att vi tar emot också sådant som inte direkt har en ufokoppling.

Det blev en tämligen intensiv kväll.

Loading