Dagsarkiv: 02 november 2022

Inställt möte och ny fråga om föredrag

 Jacob Mattisson, formgivare och Johanna Haverlind, utställningschef.

I dag hade jag tänkt att åka och intervjua en observatör som sett något mycket märkligt men på förmiddagen ringde personen och sa att hen hade drabbats av en dunderförkylning vilket inte var svårt att tro när jag hörde rösten. 39 graders feber gjorde hen orolig för att det kunde vara covid så vi beslutade snabbt att ställa in och flytta fram.

På förmiddagen, då jag sov min skönhetssömn efter den sena dagen på jobbet, kom en tekniker och tittade på vår köksfläkt och bedömde det vi redan visste: Panelen måste bytas ut. Fattar inte att de inte bytte ut den på en gång eftersom jag beskrev felet noga i telefon. Nu får vi vänta ytterligare ett antal dagar innan något produktivt händer.

Nå, vid 10.30-tiden tog jag bilen till Komethallen för att spela badminton med Stefan och vi fick den enda bana som var över (nummer 1) eftersom det rådde febril höstlovsaktivitet i övriga hallen. Skönt att spela som vanligt men den korta natten gjorde sitt för att jag inte skulle fixa allt på bästa sätt.

Så Stefan gjorde processen halvkort med mig med 11–15 och 13–15 i de två första steen, vilket väl ändå får beteckna som hyfsat godkänt. Jag lyckades i alla fall repa mig något och vinna det tredje, och för matchen betydelselösa setet, med 15–8.

Under dagen fick jag telefon från Sveriges Radio som gällde ett program jag ska vara med i om någon vecka. Nu blir det riksdagsdebatt den dagen och programmet utgår så jag får vara med den 15 november istället. Återkommer till den saken.

Däremot ska jag enligt tidigare plan vara med i ”Morgonpasset i P3” i morgon mellan 08.30 och 09.30. Temat blir ufo och vi kommer att prata ganska brett om ämnet. David Druid, Kodjo Akolor och Linnéa Wikblad är på plats i studion som så ofta, ska bli kul att träffa dem igen.

Fick mejl från föreningen Spiran i Linköping som ville ha mig som föredragshållare igen. Det blir tionde gången (och då räknar jag inte rikstämman) som jag pratar i Linköping och kanske tredje för den här gruppen som jag alltid gillar att komma till. Nu dröjer det innan föredraget blir av, först i februari faktiskt.

Nya pantmaskinen.

Framåt eftermiddagen tog jag och Anneli bilen till Coop för att veckohandla och det var en skön avkoppling att vandra omkring där. En nyhet fanns att notera: butiken hade installerat nya pantmaskiner som såg lite extra high-tech ut med en display som visade hur många burkar eller flaskor av varje sort som man fått pant för.

När vi kom hem blev det lite slappande med ”Downton Abbey” som vi klämde tre avsnitt av och mat som vi lagade tillsammans.

Ska väl påminna om att Arbetes museum i Norrköping är i full färd med att ta fram en stor utställning i samarbete med AFU och Crazy Pictures. Ni kan läsa en pressrelease om den här. Och högst upp i bloggen ser ni en bild på  Jacob Mattisson, formgivare och Johanna Haverlind, utställningschef som jobbar med den.

Klockan 23.15 blev det sängen med en god bok.

Loading