60 kom och lyssnade i Visby


I dag satte jag mig på flyget för att åka till Visby där jag skulle hålla föredrag för Senioruniversitetet i Almedalsbibliotekets hörsal med start klockan 14. Temat var ufo, spökraketer och så en del om UFO-Sverige och AFU.

Det är alltid roligt att komma till Gotland och särskilt kul att 60 av de 120 medlemmarna i föreningen kom för att lyssna. Bakom inbjudan låg UFO-Sveriges kontakt på Gotland Gunnar Geisle som är styrelseledamot i Senioruniversitetet. Ni kan se honom, och mig på bilden här nedan.

Jag anlände till flygplatsen klockan 12 och blev hämtad av Gunnar varefter vi körde raka vägen till Almedalsbiblioteket och den restaurang som ligger intill. Lunch i form av en matig fiskgryta.

Sedan kom Gotlands Allehandas Lars Schill och fotografen Henrik Rade för att intervjua och fotografera mig innan det var dags att dra igång min en timmas föreläsning på slaget 14. Sedan blev det frågestund och det var många som var nyfikna. ”Så många frågor brukar det inte vara” sa en av arrangörerna som dessutom hade läst på ordentligt och i sin presentation av mig kunde notera att UFO-Sveriges hållning i ufofrågan var ”inte blint troende och inte skeptiskt förnekande”. Bra

Efter jag var klar satte mig mig och läste i min flyglektyr Scott Kellys ”Ett år i rymden” (som är mycket bra läsning!) innan Gunnar kom tillbaka efter ett möte och så tog han med mig till Högklint för en fin utsikt in mot Visby.

En sväng till Max för en liten burgare blev det också innan Gunnar släppte av mig på flygplatsen där jag svarade på en bunt mejl och skrev den här bloggen. Och så läste jag vidare i Kellys bok.

Åkte hem med 19.35-flyget som dock kom iväg lite tidigare och eftersom Markus inte kom tillbaka med bilen förrän 20.00 så fick jag stå och vänta på Anneli som tog över den och kom och plockade upp mig.

Sedan var det skönt att sitta i soffan en stund och se på ”The Crown”, äta en bit, packa upp och lägga sig att läsa. Men läsningen stördes av ett antal mess från en kille i Gävle som i går klockan 23.30 hade fotograferat ett ljusstarkt föremål från sin lägenhet i sydsydvästlig riktning.

Jag och Gunnar Geisle.

En halvtimma innan jag skulle börja började publiken strömma till.

 435 total views,  1 views today