Bokhämtning och möte med Tommy


I dag har jag fortsatt med förberedelserna inför helgen fältundersökarkurs vilket bland annat innebar att jag tog bilen till Rosersberg och hämtade en låda med min nya bok som jag beställt från SAM-distribution. På vägen hem gjorde jag några andra ärenden innan jag satte mig vid datorn för att jobba vidare med själva föredragen.

Hann inte riktigt klart utan får fortsätta i morgon, vilket jag misstänkte.

På vägen hem köpte jag två Big Mac på McD i Barkarby som sedan intogs tillsammans med et glas mjölk framför ett avsnitt ”Simpson’s”.

Anneli hörde av sig och skrev att hon hade fixat en sak som jag behöver ha till kursen, vilket var hur bra som helst. Mycket viktig och hemlig ännu så länge.

Fick ett mejl från PP3 som vill ha med mig och prata månkonspirationen i nästa vecka, vilket passar utmärkt med tanke på den debatt som jag fört under de senaste dagarna. Kroken är ju den nya filmen ”First man” och det ska bli perfekt att få diskutera denna vansinniga konspirationsteori i radio – ännu en gång. Behövligt.

Fick också mejl från mannen på Alma Nova som ”intervjuade” mig i går och han lovade ändra på en del av sina uppgifter efter att ha fått mitt mejl om de problem som fanns i hans text. Vilka saker han ska ändra vet jag inte men han sa i alla fall att han skulle ta bort en hänvisning till en bok som han påstod att jag hade skrivit i men som över huvud taget inte existerar.

Hörde också av Markus som är kvar i Blekinge och kick-offen med sina nya klasskamrater. Han var mycket nöjd och glad, vilket värmde våra föräldrahjärtan. En bra start på den utbildningen.

På jobbet blev det en rivstart. Först ett kort möte med Anders Forsström, vår fackordförande, som kunde berätta att min närmaste chef och arbetskamrat Simon kommer att sluta för att gå till SVT. Det är riktigt tråkigt eftersom Simon är en bra chef och en bra kollega.

När jag väl satt på min arbetsplats var det bara att börja bevaka två händelser åt såväl papper som nät. Tre närmare bestämt då jag förutom Khashoggifallet och ett pulver som skapade panik på ett företag i centrala Stockholm också hittade en uppgift om att Greklands utrikeminister avgick efter bråk med regeringskollegor.

Under några timmar var det ett antal bollar i lyften vilket jag gillar.

Mitt under detta kom Tommy Helmer (bilden ovan) med några kassar med tidskriften Nexus som han ville skänka till AFU, vilket jag givetvis uppskattade. Tommy tipsade också om en amerikansk ufolog som är bekymrad för sitt arkiv nu när han själv börjar bli gammal. Så jag drog iväg ett mejl till honom under kvällen.

En kväll som gick i Khashoggiförsvinnandets tecken.

Jag och Björn tog en snabbmiddag på Rosa Drömmar där vi sprang på en gammal arbetskamrat i form av Mats Sjöberg. Kul att träffa Mats som jag jobbade tillsammans med som redigerare under 90-talets början.

Sedan bar det hem med Johan. Då blev det bokprat!

Väl hemma satte jag mig och jobbade med fältundersökarkursen till 02.30. Jobbar vidare innan jobbet börjar i morgon.

 360 total views,  1 views today