Masskjutning i USA

Ännu en gång har en galning i USA skjutit ett stort antal landsmän. Och det bara för att de inte var precis som han själv. Den här gången var det en 46-årig vit man i Pittsburgh som gick in i en synagoga och sköt elva människor till döds.

När jag kom till jobbet hade dramat inte inletts ännu men när det väl kom till vår kännedom satt jag med Pittsburghpolisens radio i örat i flera timmar. Det blev ett antal dramatiska timmar där jag kunde höra hur poliserna hittade döda människor när de gick genom synagogan och till slut hur de kom fram till gärningsmannen och hur de började skjuta på varandra. En av poliserna träffades i handen.

Att lyssna på amerikansk polisradio ger mycket och underlättar skrivandet enormt. Här har man förstahandsinformation som lyfter artiklarna och som inte många andra verkar bry sig om att skaffa.

Innan jag gick till jobbet var det lunch med familjen. Köttbullar och potatismos. Gott! Satte mig en stund med mina frimärken också medan Anneli lyssnade på Melodikrysset där Anders Eldeman hade blandat ihop kryssrutorna så att det blev folkstorm och kaos.

Pratade en stund med UFO-Sveriges evenemangsansvarige Rickard också. Han hade fått ett erbjudande från en ny kursgård i Valdemarsvik som vi ska syna lite närmare. Den såg fräsch och fin ut men det finns många parametrar som vi måste ta hänsyn till om vi skulle bestämma oss för att byta.

Det blev alltså en hektisk dag och kväll men samtidigt en kväll där jag kände att jag kunde göra skillnad. Vi blev först med många nyheter i samband med skjutningen.

Paus blev det och i dag gick jag på La Barca med en entrecôte på tallriken.

Lugnare slut som tur var. Så när jag åkte hem kände jag mig pigg och pratade en stund med Niklas som satt och såg på teve och sedan plockade jag vidare med det gamla frimärksalbumet jag fick av Carl-Anton på kursen. I säng 02.30.

 269 total views,  3 views today