Böcker från Ekerö


Sol och blida i dag vilket gjorde vägen ut till Jeanette på Munsö, som är en del av Ekerö, till en mindre angenäm upplevelse. Jag skulle dit och hämta en billast med böcker som Jeanette ville bli av med eftersom hon ska flytta till Norrtälje och eftersom jag känner henne från hennes tid på Semic så visste jag att det skulle finnas bra böcker i lådorna.

Men vägen dit var alltså allt annat än bra. Mindre grusväg med isiga backar och jag med en bil som bara har vinterdäck och inga dubbar. Mardrömmen slog till när en av backarna helt enkelt inte gick att forcera utan jag plötsligt började glida bakåt med mycket liten möjlighet att styra. Tro mig, det var väldigt nära att jag hade hamnat i diket. Vilket inte hade var skoj.

Istället fick jag börja backa ett par hundra meter längs den isiga och mycket smala vägen för att sedan vända i en trevägskorsning och köra tillbaka upp på stora vägen och sedan ta en annan väg som Jeanette tipsade mig om.

Nå, det hela ordnade sig och efter att ha packat bilen full körde jag hem igen i det soliga vädret. Passade på att ringa Stefan som fyllde år i går (han satt på en alptopp tillsammans med en annan kamrat, Mikael) och Andrea som också fyllde i veckan.

Stefan lovade att hjälpa mig med bilder till min nya bok och det tackade jag för. Där behöver jag nämligen en duktig studiofotograf som kan ta bilder på olika objekt. Det är Stefan en mästare på.

Hemma igen sorterade jag böckerna och hittade faktiskt två uppslagsböcker som tog upp ufo som jag inte tidigare hade med i min bibliografi över faktaböcker på svenska som tar upp ämnet. Så nu är jag uppe i 606 poster. Får väl se om jag publicerar den någon gång. Jo, det måste jag givetvis!

Framåt eftermiddagen fick Anneli besök av en väninna och tillsammans åt vi god soppa med mackor. Det var länge sedan och smakade alldeles utmärkt. Medan Anneli och Gabriella satt kvar i köket och pratade gick jag in på rummet och började skriva på en artikel till nästa UFO-Aktuellt samt svarade på ett mejl från den ufolog som jag nämnde i gårdagens blogg. Han verkar vara inne på att skänka sitt arkiv till AFU den dag som han inte själv använder det längre., I så fall en riktigt stor fjäder i hatten för oss!

Jag tog också tag i intervjun med Gunno Gunnvall som jag gjorde för DN:s webbteve härom dagen. Gick igenom filmen och prickade in de delar som jag vill ska vara med i ufoavsnittet. Nu får Daniel, som ska redigera den, ta det hela vidare.

Under kvällen gjorde jag och Anneli en stor städinsats på hennes skrivbord och i hennes hyllor. Hon satt i soffan och lyssnade på ”Så ska det låta” medan jag bar dit pappershögar som hon sedan sorterade sig igenom. Det blev en hel del till återvinningen och plötsligt en massa plats i såväl hyllor som på skrivbord. Vi var båda nöjda efteråt.

När övriga gått och lagt sig satt jag uppe en stund och skrev på en artikel till nästa nummer av UFO-Aktuellt men framåt 01.30 så släckte även jag dator och lampa.

302 total views, 1 views today