AFU-städning, poddinspelning och Säpo

Klockan 07.45 hade jag lastat bilen med 21 kassar med böcker och några lådor och gett mig av mot Nyköping för att plocka upp Carl-Anton. Som vanligt segt, segt innan jag tog mig genom och ut ur stan.

Målet var AFU där vi skulle ägna en stor del av dagen åt att hjälpa Anders och Johan med att städa i ett förråd för att skapa mera plats och därmed också säkra lagret av UFO-Aktuellts äldre nummer för framtiden. Detta innebar i sin tur att vi var tvungna att dumpa en del äldre nummer, och nyare, som vi hade väldigt många exemplar av men det finns ändå massor av överexemplar kvar för den som vill köpa.

Det blev flera vändor till återvinningen med kartonger och en massa skräp som vi samlat på oss i förrådet genom åren och efter att dessutom ha plockat upp hela boklagret i hyllorna istället för att ha en del av det stående i lådor på golvet så blev det riktigt bra.

Jag tog mig också en lång pratstund med Leif som är arkivets superskannare. Han är inte bara snabb utan också mycket noggrann. Till min förvåning hade han hunnit skanna hela UFOIN:s rapportarkiv som jag fick låna av David Clarke i höstas så nu kan jag skicka över de digitala filerna till honom i Sheffield samt ta hem papperskopiorna som ska återlämnas när jag åker till England senare i år.

Det blev också lunch på Sisi i Hageby centrum innan vi fyra återvände till AFU för ytterligare lite jobb. Men också ett trevligt poddprat med Tobias (ni ser oss här ovan) som lades ut senare i dag.

Ni kan lyssna här.

Det är faktiskt första gången jag har haft tid och möjlighet att vara med i UFO-Sveriges podd – men absolut inte den sista.
Vi ratade i 20 minuter om hur UFO-Sverige når ut med sin information.

Medan vi var i Norrköping sände P4 Extra en intervju med två svenska killar som gett sig till att åka skidor till Djatlovpasset! Häftigt. En av dem var övertygad om att de stackars ungdomarna som dog där 1959 hade omkommit till följd av någon udda katastrof i naturen. Den andre var inte riktigt säker och ville inte avfärda att den ryska militären kunde ha haft något med händelsen att göra.

När jag kom tillbaka till Järfälla körde jag raka vägen till Komethallen där jag skulle träffa Markus 18.05 så att han skulle hinna hem och äta och sedan köra till sin nästa träning. Kom dit 18.02 så det var bra tajmat.

Carl-Anton hade haft med sig en kasse med böcker, frimärken och lite annat till mig och jag sorterade upp en del av det innan vi åt kvällsmat. Satte mig sedan med en del av frimärkena framför teven och tittade på auktionsprogrammet med Anneli.

När jag kollade in eposten hade jag fått ett mejl från Riksarkivet som mejlade mig 136 sidor med dokument från Säkerhetspolisen med ufoanknytning som jag begärt ut. Mest tidningsklipp, vilket också var bra eftersom det var artiklar från 1940-talet, men även en del maskinskrivna dokument som jag ännu inte hunnit läsa.

I mejlen fanns också en kopia av ett skolarbete från Erik Dahlbergsskolan i Jönköping som handlade om hur vi dras till konspirationsteorier. Jag bidrog med några ord sedan en av de två författarna ringt och intervjuat mig. Ett imponerande arbete av Leo Jidah och Franciska Pehar.

En annan sak som imponerade på mig i dag var hur många som dagligen gör det svenska ufoarbetet ovärderliga tjänster. På AFU sitter en rad av dessa. Johan som driver rapportcentralen, Tobias som sliter med webbplats och poddar, Kenth som fixar banddigitaliseringar, Anders L som håller verksamheten på AFU igång varje dag, Carl-Anton som alltid ställer upp med föreningens och AFU:s bästa för ögonen och som sköter medlemsregistret perfekt och så de volontärer som jobbar på AFU – bara för att de älskar det!

Det är makalöst.

Sedan finns det många fler men jag nämner dem som jag mötte under några timmar i dag. Och de gör mig oändligt stolt över att vara en del i denna fantastiska verksamhet.

Ägnade en stund åt att läsa och besvara de märkliga personer på Facebook som påstår att terrordådet på Drottninggatan aldrig har ägt rum på det sätt som vi tror. De har oerhört tunna argument och måste vässa dem med att ifrågasätta de hundratals vittnen som såg det hela hända. Svagt.

Innan kvällen var slut satte jag mig och jobbade lite med nästa nummer av UFO-Aktuellt samt att förbereda torsdagens föredrag om konspirationsteorier som jag ska hålla inför RT143 nu på torsdag.

I säng framåt 01.

Johan och Anders jobbar på med att identifiera vad som är skräp och vad som ska sparas.

 435 total views,  4 views today