Bokskrivardag 1


I dag drog jag igång med mitt nya bokprojekt och om allt fungerar som jag vill så blir det rätt många timmars skrivande varje dag under resten av månaden.

Samtidigt är jag väl medveten om alla distraktioner som hela tiden kommer att göra sig påminda. Som att folk hör av sig när de ser saker som de inte förstår sig på, vilket hände i kväll vid 23.30-tiden då en kvinna i Kristianstad messade och undrade vad det var som lyste lågt i sydväst från hennes bostad. Mest sannolikt Sirius.

Men för att vi båda ska känna oss säkra skickade jag en stjärnkarta och bad henne spana igen i morgon.

Jag har också varit tvungen att ägna flera timmar åt att förbereda lördagens Melodifestivaltävling, Andra chansen som går i Nyköping dit Carl-Anton och hans Britt-Marie ska gå för att lyssna på repetitionen. Blir säkert kul!

Förutom skrivandet har jag också varit iväg och veckohandlat på Coop som hade en del kul provsmakningar eftersom det var fredag. En av dem kan ni se en bild på här nedan. Passade också på att köra en del av det jättelager med skräp (som ska återvinnas och som vi just nu har lagrat i garaget) till insamlingscontainrarna vid Coop. Så där lättade det något lite. Med betoning på ”lite”.

På vägen från butiken kom två flyttfågelsträck flygande från söder mot norr. Ett gott tecken! Ni kan se dem på bilden här ovan.

Lite UFO-Aktuelltjobb blev det också. Eftersom Stefan gjort klart korret (snabba ryck) så förde jag in det och skickade sedan hela färdiga UFO-Aktuellt 1/19 till Håkan i Hallstahammar. Nu återstår endast en annons som Håkan ska göra.

Framåt kvällen började jag jobba med boken på riktigt. Lade upp en mall i Indesign där jag gjorde ordning de 128 sidor i A4-format som boken ska omfatta. Sedan började jag skriva på det inledande kapitlet. Det känns i alla fall bra att ha börjat just den 1 mars som jag hade planerat.

När dagen var slut hade jag skrivit 5.600 tecken. Låter inte så mycket och är det heller inte. Men jag har i alla fall börjat och tror mig ha hittat en ton som jag kan hålla i. Det var just den saken som tog sin tid. I morgon blir det lättare men då ska jag också fokusera en hel del på Andra chansen.

Smaskig provsmakning i form av ett tacoschips med choklad och grädde och så två blåbär och ett hallon..

 278 total views,  1 views today