Bokjobb i sista minuten


Gick raka vägen till datorn när jag vaknade strax efter 08 och först efter 18 i kväll hade jag hunnit byta om från pyjamas och ta mig en dusch.

Prio ett var att föra in Stefans korrektur i den engelska upplagan av ”Files of the unexplained” (som ni kan se här ovan – och den svenska versionen här nedan) så att Moa på Semic som sköter om slutlayouten av den skulle hinna få färdigt allt i dag. För när allt är korrat och alla bilder inne så går den till min redaktör Andreas (igen) för hans sista finputsning där han bland annat kursiverar alla titlar. På onsdag skickas de båda böckerna till tryckeriet.

Under dagen har jag också skrivit en engelsk baksidestext, diskuterat bildval och dessutom var jag tvungen att köpa en ny version av Indesign till nya datorn. Inte billigt.

Det var ju inte så att jag satt med detta hela dagen, blev i vanlig ordning avbruten av ett antal samtalk och mejl. Bland annat ett samtal på 45 minuter med TV4:s researcher som ringde och pratade igenom morgondagens inslag. Jag kommer att vara med i Nyhetsmorgon vid 07.13.

Det var en riktigt bra intervju hon gjorde och nu hoppas jag att fokus blir på spökraketerna och AFU, men givetvis också lite på det som är anledningen till att jag sitter där – den internationella ufodagen. Och just den dagen fick även P4 Radio Stockholm att ringa och boka intervjutid till 08.15 i morgon.

Fick också ett samtal från en kille som ville köpa alla böcker jag har skrivit förutom två som han redan hade. Det blir ju en del och kommer att kosta en slant. Nå, han skulle återkomma i slutet av september när mina nya om AFU kommer ut.

Satt en halvtimme och ringde runt till ett antal personer i Skåne som jag och Carl-Anton ska träffa i nästa vecka då vi gör en AFU-runda dit. Många lådor som ska hämtas hem till arkivet. Men nu har jag fått okej från samtliga utom en som jag inte fått tag på än. Men henne hade jag inte räknat in annat än som bonus.

Satte mig och fyllde i alla papper för att få ett nytt internationellt körkort också. Nu funkade inte Motormännens sajt så jag får posta allt i morgon. Gick över till grannen för att få det bevittnat.

Framåt eftermiddagen ringde Ernst Linders släkting och sa att Ernst ville prata med mig så jag ringde upp honom. Ernst är ju till åren kommen och har inte så många som kommer och hälsar på. Han ville träffa mig så det får vi försöka ordna inom en snar framtid.

Efter kvällsmaten så körde jag en strykrunda till och sedan en timme vid datorn för att svara på mess, Facebook och mejl. Jag hjälpte en kille som ville gå fältundersökarkursen med tips om hur han skulle betala in anmälningsavgiften så där fick vi ännu en nybörjare. Vi blir rekordmånga nya också i år. Och rekordmånga som går kursen över huvud taget om man bortser från det allra första året.

I säng vid midnatt blev det efter att ha läst lite mer i KG Johanssons ”Ett slags frihet” som jag lektörsläser åt Bibliotekstjänst. I morgon blir det tidig uppgång, både jag och Anneli ska upp 05.45. Jag för att ta en taxi till TV4 och Anneli för att ta en annan taxi till Karolinska för operation av hälsenan. Igen.

Den svenska upplagan.

 314 total views,  2 views today